Γερμανία: Το προφίλ του δράστη που σκόρπισε το θάνατο στο Μύνστερ

09:17 8/4/2018 - Πηγή: Pagenews

Ένα ημιφορτηγό έπεσε σε πλήθος κόσμου στην πόλη Μύνστερ στην δυτική Γερμανία ,στα σύνορα με την Ολλανδία σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 50.

Οι τραυματίες, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σε καθορισμένες ζώνες. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης, που αυτοκτόνησε επιτόπου, χρησιμοποιώντας το όπλο του, αμέσως μετά

την επίθεση.

Επρόκειτο για «Γερμανό, όχι πρόσφυγα, όπως διαδόθηκε παντού», υπογράμμισε ο Ρόιλ.


Δράστης της επίθεσης φέρεται ένας Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο. Ωστσο φαίνεται να είναι άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και επαφές με ακροδεξιούς κύκλους.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έρευνες στην κατοικία του δράστη για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.

Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ταυτότητα του δράστη και διερευνούν τα κίνητρά του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία, ενώ θεωρείται ότι είναι Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία» δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ. Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο του συμβάντος, ήταν κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», επρόκειτο για τον 48χρονο Γενς Ρ. από το Ζάουερλαντ. Παράλληλα, το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή. Η ιστοσελίδα «Westfälische Nachrichten» αναφέρει επίσης ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Η αστυνομία, που έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή, εντόπισε και εξετάζει ένα ύποπτο αντικείμενο στο όχημα του δράστη.

Το ημιφορτηγό έπεσε στους θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», που θεωρείται από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ και βρίσκεται στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης, ενώ λόγω του καιρού, σήμερα προσέλκυσε αρκετό κόσμο. Οι νεκροί ήταν εργαζόμενοι στο εστιατόριο.

Μέρκελ: Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, με μήνυμά της στο twitter ανέφερε ότι «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Τρομερά νέα από το Μύνστερ. Η αστυνομία θα σας ενημερώσει. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε η Ουλρίκε Ντέμμερ.

Furchtbare Nachrichten aus #Münster. Die @Polizei_nrw_ms hält Sie auf dem Laufenden. Unsere Gedanken sind bei den Opfern und ihren Angehörigen. #Kiepenkerl

— Ulrike Demmer (@UlrikeDemmer) 7 Απριλίου 2018

Δηλώσεις έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με το Spiegel, προτίμησε να απευθυνθεί στον Εμανουέλ Μακρόν χωρίς καν μάλιστα να αναφερθεί στα θύματα. «Να, βλέπετε τι κάνουν οι τρομοκράτες στην Γερμανία, ε; Αυτό θα συμβεί και στην Γαλλία. Θα βυθίζεστε, όσο η Δύση τρέφει αυτούς τους τρομοκράτες. Γαλλία, επιδοτείς την τρομοκρατία, την υποστηρίζεις και μετά δέχεσαι τρομοκράτες στο Ανάκτορο Ελιζέ. Η Γαλλία δεν θα απαλλαγεί από την μάστιγα της τρομοκρατίας με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος εμμέσως στην συνάντηση που είχε ο Μακρόν με αντιπροσωπεία μελών της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Το Spiegel σημειώνει πάντως ότι δεν είναι απολύτως σαφές εάν ο Ερντογάν αναφερόταν όντως στο τραγικό συμβάν στο Μύνστερ.


Πηγή: Επίθεση στη Γερμανία: Ποιος ήταν ο δράστης -Με ψυχολογικά προβλήματα | iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα