Κομοτηνή: «Εν φυλακή ημήν και ήλθατε προς με»

09:16 8/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματισμένος από το μεγάλο αριθμό των εγκλείστων που συνάντησε αποχώρησε από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Μαζί τους έκανε την Πρώτη Ανάσταση. Χάρισε το αναστάσιμο φώς, μαζί και την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουν σπίτια τους και θα αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη της κράτησης.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Χθες το βράδυ έγιναν μια οικογένεια παρακολουθώντας στο εκκλησάκι του

«Αγίου Ελευθερίου», εντός του Καταστήματος, την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Για όλους τους κρατούμενους χωρίς εξαίρεση ο Χριστός ενδιαφέρεται τους είπε ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως ο Χριστός πονά, μεριμνά και τους αγαπά ομοίως όλους.

«Το πρώτο Χριστός Ανέστη από τον Επίσκοπο ακούστηκε εδώ σ’ αυτό τον ευαίσθητο χώρο των φυλακών. Μένω ενεός από τη συμμετοχή των ανθρώπων, τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο και τώρα στην Αναστάσιμη Λειτουργία.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σεσβασμιώτατος ευχόμενος «το φως της Αναστάσεως να λάμψει στις καρδιές μας, ώστε να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του Θεού και να βλέπουμε την αλήθεια. Αλλά και τα έργα μας να αντέχουν στο Φως της Αναστάσεως.»

Κάποιοι από τους φυλακισμένους έχουν φυλακισθεί λόγω της παρακοής τους προς τους νόμους του Κράτους, άλλοι λόγω των αδικημάτων και εγκλημάτων που διέπραξαν και άλλοι πάλι λόγω της ανάρμοστης ζωής και της κακής συμπεριφοράς τους προς τους συνανθρώπους τους. Χθες γέμισαν ασφυκτικά όλοι τους, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, τον μικρό ναό θέλοντας να «πιαστούν» από μια ελπίδα όπως αυτή που προσφέρει ο Χριστός με την Ανάστασή Του. Άλλωστε, Εκείνος ήταν που χωρίς εξαίρεση αναφέρθηκε με συμπάθεια και συμπόνοια προς τους φυλακισμένους, που ταύτισε τον εαυτό Του με τους φυλακισμένους. «Εν φυλακή ημήν…»
Φώτο:Ο Σεβασμιώτατος στο Κατάστημα Κράτησης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα