Γερμανία: Ανακάμπτουν στις δημοσκοπήσεις CDU/CSU και SPD

12:11 2/3/2018 - Πηγή: Pagenews

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στη Γερμανία το SPD παρουσιάζει αυξητική τάση λαμβάνοντας 18% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 15ης Φεβρουαρίου του ARD), η Xριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) θα λάμβανε 34% (+1%) εάν γίνονταν εκλογές

την επόμενη Κυριακή, και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» 15% (καμία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD). Τα υπόλοιπα κόμματα θα λάμβαναν: οι Φιλελεύθεροι (FDP) 9% (καμία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), οι Πράσινοι (Die Gruenen) 11% (-2%) και η Aριστερά (Die Linke) 9% (-2%).

Όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, το 61% των Γερμανών πολιτών θα ψήφιζε κόμμα ανάλογα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ το 33% θα ψήφιζε μάλλον με κριτήριο την απογοήτευση. Ενδιαφέρον είναι ότι ειδικά το ακροδεξιό AfD θα ψηφιζόταν για λόγους διαμαρτυρίας από το 75%, ποσοστό από το οποίο μόνο το 24% θα το ψήφιζε εκ πεποιθήσεως. Το SPD θα ψήφιζε συνειδητά το 71% των πολιτών, ενώ τη Xριστιανοδημοκρατική 'Ενωση το 69%, τους Φιλελεύθερους το 64%, τους Πράσινους το 58% και την Αριστερά το 55%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με 65% (+3% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ARD της 15ης Φεβρουαρίου) και ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ με 52% (+3%).

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ, η νέα γενική γραμματέας του CDU και πιθανή διάδοχος της Μέρκελ απολαμβάνει της εκτίμησης του 35% , αλλά το 53% δηλώνει πως δεν έχουν σχηματίσει ακόμα γνώμη γι' αυτήν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα