Γαλλία: Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση - Βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης


Βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τον δράστη της επίθεσης του ISIS στο κέντρο του Παρισιού δημοσίευσε η βρετανική «Daily Mirror».

Στο βίντεο φαίνεται ένα ασημί αυτοκίνητο να έχει σταματήσει δίπλα σε όχημα της αστυνομίας, την ώρα που αστυνομικοί κρατώντας τα όπλα τους φαίνεται να σκοπεύουν κάποιον ο οποίος πέφτει στο έδαφος πίσω από το βαν της γαλλικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ,

ο δράστης δεν ήταν απλά γνωστός στις αρχές, αλλά είχε καταδικαστεί κιόλας το 2003 σε 20 χρόνια φυλάκισης για επίθεση κατά αστυνομικών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος έπειτα από αίτηση αποφυλάκισης λίγα χρόνια αργότερα.

Το όνομα του τζιχαντιστή είναι Karim C και σύμφωνα με τη Le Parisien είχε γεννηθεί στη Γαλλία και ζούσε στο Σελ, μια επαρχιακή πόλη κοντά στο Παρίσι.

Στο όνομα του τζιχαντιστή ήταν καταχωρημένο και το γκρι Audi που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Τετάρτης. Με αυτό πλησίασε ο 39χρονος τους αστυνομικούς και άνοιξε πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ με το νεκρό αστυνομικό, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, να δέχεται τα φονικά πυρά την ώρα που έτρωγε ένα σνακ.

Το γαλλικό κανάλι BFMTV υποστήριξε ότι είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram την οποία χρησιμοποιούν τρομοκράτες λόγω της κρυπτογράφησής της, προκειμένου να εκφράσει την πρόθεσή του να σκοτώσει αστυνομικούς.

Μετά την επίθεση και την ταυτοποίηση του 39χρονου ως δράστη της επίθεσης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα