Αντιδράσεις από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για τον ΕΦΚΑ


Επιστολή έστειλε την Πέμπτη ο Προέδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρής, προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο κάνοντας λόγο για παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών εισφορών του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα του 2015 και την επαπειλούμενη καθυστέρηση επανυπολογισμού τους, βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο που έχει επίσης κοινοποιειθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο

Κοντονή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Β. Αλεξανδρής, τονίζει, πως «ο ΕΦΚΑ προβαίνει σε παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους (2015)».

Μεταξύ των υπολοίπων υπογραμμίζει, πως «οι δικηγόροι πλήττονται δυσανάλογα από την επαπειλούμενη καθυστέρηση καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2015 σε σχέση με το 2016».

Τέλος, οΠρόεδρος της Ολομέλειας ζητεί από τον κ. Πετρόπουλο ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί ο άμεσος επανυπολογισμός των οφειλόμενων εισφορών επί τη βάσει των εισοδημάτων του 2016 αλλά και η μεταφορά του τυχόν προκύπτοντος πιστωτικού υπολοίπου στο προσεχές έτος, καθώς όπως τονίζει, τα παραπάνω συνιστούν αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα