Φλιώνης: Ο Άρης είναι ομάδα μαχητών


Αναλυτικά οι δηλώσεις του 20χρονου παίκτη του Άρη, Δημήτρη Φλιώνη, στην «Arena Press»:

Για τον ρόλο του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Θέλαμε να περιορίσουμε τον ΠΑΟΚ και επικεντρωθήκαμε στον Ντίλαρντ. Θέλαμε να χαλάσουμε το παιχνίδι του, αφού ξέρουμε πως είναι παίκτης-κλειδί για εκείνους. Τον πίεζα όσο μπορούσα για να τον εμποδίσω να βρει ρυθμό και επιθετικά προσπαθούσα μαζί με τους συμπαίκτες μου να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για το καλάθι».

Για το αν

μπορεί η ομάδα του να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Φυσικά και το θέλουμε πάρα πολύ, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Οι ημιτελικοί θα γίνουν Δεκέμβριο και οι ομάδες θα είναι πολύ διαφορετικές. Μακάρι να συμβεί και να καταφέρουμε να πάρουμε έναν τίτλο. Θα ήταν το ιδανικό».

Για το αν ο Άρης έδωσε ένα στίγμα για τον τρόπο παιχνιδιού του απάντησε: «Το σίγουρο είναι πως θα παλεύουμε για κάθε κατοχή, για κάθε μπάλα, θα χτυπάμε κάθε παιχνίδι. Είμαστε μία ομάδα μαχητών και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας μετά την εμφάνιση στο πρώτο επίσημο αγώνα: «Στη θεωρία μπορούμε να πούμε πολλά, όμως το τι κάνεις στην πράξη μετράει».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, υπήρχε πίεση και θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε θέσει βέβαια ως προτεραιότητά μας την άμυνα, ήμασταν συγκεντρωμένοι εκεί, κάτι που θέλουμε να κάνουμε όλη την χρονιά: Να ξεκινάμε δηλαδή από την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κάπου βιαστήκαμε και νομίζαμε πως τελείωσε το παιχνίδι, όμως στο τέλος κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη, που σημαίνει πολλά για την ψυχολογία μας.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει με κάνει να αισθάνομαι καλύτερος παίκτης και νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν βρίσκομαι στο παρκέ».

Τέλος, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, μακριά από το σπίτι μας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη, θέλει μεγάλη προσοχή και πρέπει να αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση για να πάρουμε το διπλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα