Τι απαντά το ΤΕΠΑΚ για τις τελευταίες εξελίξεις/καταγγελίες

Την δική του θέση, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, εξέδωσε η Διοίκηση του ΤΕΠΑΚ αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για νέα σκάνδαλα και ατασθαλίες.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο επισημαίνει μεν ότι τάσσεται υπέρ της διαλεύκανσης οποιασδήποτε τεκμηριωμένης καταγγελίας, ωστόσο η δημοσιοποίηση ισχυρισμών ή άλλων στοιχείων για σκάνδαλα, βλάπτει το κύρος και την εικόνα του ΤΕΠΑΚ,

επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη γραπτή ανακοίνωση.

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ:

Η Διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) τάσσεται πάντα υπέρ της διερεύνησης και διαλεύκανσης όποιας τεκμηριωμένης καταγγελίας, από τα εκάστοτε αρμόδια θεσμικά Σώματα ή τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους.

Σε σχέση με τα όποια εσωτερικά πειθαρχικά ή άλλα ζητήματα, όπου υπάρχει τεκμηρίωση βάσει στοιχείων και υπογεγραμμένη καταγγελία, ενεργοποιούνται οι σχετικοί μηχανισμοί ελέγχου του Πανεπιστημίου.

Οποιοσδήποτε δύναται να καταθέσει καταγγελίες στα πειθαρχικά και ελεγκτικά όργανα του Πανεπιστημίου ή του Κράτους. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση ισχυρισμών ή άλλων στοιχείων για σκάνδαλα ή κακοδιαχειρίσεις, από οποιονδήποτε, βλάπτουν το κύρος και την εικόνα του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα αποσυντονίζουν την κοινή γνώμη από τη συνεχή πρόοδο τόσο του ΤΕΠΑΚ, όσο και των ίδιων των φοιτητών του.

Οι ενέργειες αυτές δεν θα αποτρέψουν την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε συνετά το κύρος και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Πανεπιστημίου.

Για να προστατευθούν οι υφιστάμενες εσωτερικές και εξωτερικές πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Αρχές του Πανεπιστημίου δεν μπορούν να προβαίνουν σε συνεντεύξεις η άλλες δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα