Ευρωλίγκα: Φουντώνει η μάχη της πρόκρισης - Δείτε τη βαθμολογία (pic)


Πέντε αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (15/3) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την μάχη της πρόκρισης να αποκτά «άγρια ομορφιά», μετά τα σημερινά αποτελέσματα!

Ασφαλώς, αίσθηση προκάλεσε η εμφατική νίκη της αποκλεισμένης Μπαρτσελόνα με 90-63 μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού. Μία νίκη που μπορεί να αλλάξει, μετά από καιρό, τον κάτοχο της 2ης θέσης. Αυτό θα συμβεί, αν την Παρασκευή η Φενέρμπαχτσε νικήσει την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ

Μόσχας την οποία υποδέχεται στην Κωνσταντινούπολη.

Εξάλλου, νίκη τεράστιας σημασίας, πέτυχε η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με 94-91 μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι. Ετσι η ομάδα του Ελληνα τεχνικού, «έσβησε» την οδυνηρή ήττα που είχε γνωρίσει την προηγούμενη αγωνιστική από την Μιλάνο στην Ρωσία, μπαίνοντας και πάλι γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αντιθέτως, οι Ισραηλινοί, πήγαν στο 13-13 και πλέον κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός 8άδας. Τη θέση της Μακάμπι εποφθαλμιά η Μπασκόνια, που μετά από φοβερή εμφάνιση, διέλυσε στην Ισπανία την Ζαλγκίρις Κάουνας με 84-64 . Οι Βάσκοι βελτίωσαν επίσης το ρεκόρ τους στο 13-13 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στις τελευταίες αγωνιστικές θα γίνει σκληρή μάχη για το ποιος θα προκριθεί!

Στο 15-11 το συγκρότημα του Σάρας, ίδιο απολογισμό έχει πλέον και η Χίμκι. Μάλιστα αν αύριο ο Παναθηναϊκός νικήσει μέσα στην Μάλαγα θα έχει τον ίδιο απολογισμό, σε μια τριπλή ισοβαθμία-φωτιά!

Νίκη με την οποία διατηρείται ζωντανός για πρόκριση, πέτυχε ο Ερυθρός Αστέρας, που επικράτησε με το επιβλητικό 106-90 της αποκλεισμένης Βαλένθια εντός έδρας.

Από εκεί και πέρα, νίκη γοήτρου με σκορ πήρε η Μπάμπεργκ από την Εφές στην Γερμανία. Αμφότερες δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Τέλος, θυμίζουμε πως η αυλαία της αγωνιστικής είχε ανοίξει την Τρίτη, με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί μέσα στο Μιλάνο της Αρμάνι με 88-77 και να κάνει πολύτιμο βήμα για την είσοδό της στην 4άδα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Τρίτη 13/3
Αρμάνι Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 77-88

Πέμπτη 15/3
Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια 106-90
Μπάμπεργκ – Εφές 88-79
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 63-90
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 91-94
Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας 84-64

Παρασκευή 16/3
Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:45
Μάλαγα – Παναθηναϊκός 22:00



Keywords
Τυχαία Θέματα