Επιμένει προεκλογικά η ΝΔ - "Πρώτη" Κικιλία την Τετάρτη


Οι πρόωρες εκλογές, που δεν αποτελεί πλέον σύνθημα για τη ΝΔ , αλλά πολιτική εκτίμηση μετά και τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο στις σχέσεις κυβέρνησης – δανειστών , αναμένεται να κυριαρχήσει στην σημερινή – πρώτη εμφάνιση του κ. Β. Κικιλια στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου. Ο πρώην υπουργός και νυν εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο επιθετική ρητορική, σε σχέση με τον προκάτοχο

του, γεγονός που επιθυμεί ο κ. Κυρ Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και θεωρεί βέβαιο ότι ο κ. Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά θα επιδιώκουν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα, προκειμένου να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους. Η ΝΔ που δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα (όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις η συσπείρωση των ψηφοφόρων της , ξεπερνά το 80%) θα απαντά στις προκλήσεις , αλλά θα δώσει έμφαση και στην προβολή των διαφόρων που έχει – σε επίπεδο πολιτικής και προγράμματος – με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κικιλιας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για παλινωδίες και καθυστερήσεις που οδηγούν στο σημερινό αδιέξοδο και θα θυμίσει την πρόσφατη δήλωση του υπουργού οικονομικών ότι εάν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της , η χώρα θα περάσει ξανά μια περίοδο αντίστοιχη με εκείνη του καλοκαιριού του 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που επέστρεψε αργά χθες το βράδυ από το Βελιγράδι όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών, αναμένει τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας. Θεωρεί ότι η αξιολόγηση πολύ δύσκολα θα κλείσει την 5η Δεκεμβρίου και πιστεύει ότι η χώρα μπαίνει και πάλι σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας, Θα επιμείνει στο αίτημα του για εκλογές και θα προβάλει πλέον την παρατήσει της κυβέρνησης ως μια αναγκαία πράξη για να προχωρήσει μπροστά, η χώρα.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Vucic στον όποιο δήλωσε την υποστήριξη του στο αγώνα που δίνει η φίλη χώρα για ένταξη στην ΕΕ. Συνεχαρη επίσης τον κ. Vucic “για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό”. “Είναι πολύ εύκολο, στις μέρες μας” - πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος και στο εσωτερικό της χώρας μας - “να λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει. Είναι σαφώς πιο δύσκολο, να προχωράς σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά παράγουν αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση”.

Τέλος, στην συνάντηση ετέθη , με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Recep Tayyip Erdogan, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, το θέμα της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας. Ο προεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα