Έντμοντον - Καναδάς: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς


Σύμφωνα με το bbc.com, η αστυνομία του Έντμοντον στον Καναδά επιβεβαίωσε ότι ερευνά το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο δράστης που επέβαινε στο φορτηγό έχει συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη δύο ωρών.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της καναδικής πόλης, Rod Knecht, ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ο δράστης (στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) αφού συγκρούστηκε με το περιπολικό, κατέβηκε από το φορτηγό και επιτέθηκε σε ένστολο μαχαιρώνοντάς τον πολλές φορές.

Σύμφωνα

με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. "Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος", δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Νωρίτερα η sun.com μετέδιδε πως ο οδηγός του φορτηγού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός αστυνομικού, τον οποίο και τραυμάτισε, ενώ η express.co.uk ανέφερε πως βρέθηκε και σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο όχημα.
Το περιστατικό έχει πολλά κοινά σημεία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς, και γι' αυτό η αστυνομία φαίνεται να μην αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα