Ελευσίνα: Βυθίστηκε αμμοληπτικό πλοίο


Πιο συγκεκριμένα, εισροή υδάτων σε Φ/Γ αμμοληπτικό πλοίο στην Ελευσίνα για την οποία ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου.

Το απόγευμα χθες στην ανατολική προβλήτα, το αμμοληπτικό «Ελέφαντας», το οποίο βρισκόταν προσδεμένο σε άλλο πλοίο παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πρόκληση κλίσης.

Το Ελέφαντας ήταν στον όρμο Ασπροπύργου ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής.

Στο σημείο, σύμφωνα με το Λιμενικό, κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε ότι σταδιακά το μεγαλύτερο

μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου είχε καλυφθεί από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο σταθεροποιήθηκε έχοντας επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας.

Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν, προς παροχή συνδρομής, δεύτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Ε/Γ-Φ/Γ λάντζες, ενώ παράλληλα μετέβησαν Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης.

Με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας τοποθετήθηκαν αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ στο σημείο παραμένει περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προκειμένου να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για πρόληψη ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα