Επαφές Νικόλα Παπαδόπουλου στην Αίγυπτο

Το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ.Amhed Aboul Gheit συνάντησε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποτελεί μεγάλο περιφερειακό οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν και τα 22 αραβικά κράτη του κόσμου και έχει κατά καιρούς εκφράσει πολύ θετικές απόψεις υπέρ των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ.Gheit για τους λόγους κατάρρευσης των συνομιλιών στο Κυπριακό αναδεικνύοντας την τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέπτυξε τους βασικούς

άξονες της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει σε περίπτωση εκλογής του, στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει η σύσφιξη των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με όλα τα κράτη του Αραβικού κόσμου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τη θετική δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή ως αποτέλεσμα των τριμερών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος και η Ελλάδα με την Αίγυπτο, το Λίβανο, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλυσε διεξοδικά τις ενεργειακές δυναμικές που διαγράφονται στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά τη γεώτρηση στον Ονισήφορο-Α υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης εξαγωγής του κοιτάσματος Αφροδίτη στα τερματικά υγροποίησης της Αιγύπτου.

Νωρίτερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ενέργειας της Αιγύπτου κ. Mohamed Mousa Omran. Οι δύο άνδρες προχώρησαν σε μια διεξοδική συζήτηση των σχεδίων ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών, καθώς αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας εφοδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας σπάζοντας την ηλεκτροδοτική της απομόνωση.

Μια τέτοια διασύνδεση τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος θα τονώσει τον ανταγωνισμό στην εθνική αγορά ηλεκτρισμού με τελικό αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον καταναλωτή.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για την παρατηρούμενο σταστιμότητας στο συγκεκριμένο θέμα δεσμευόμενος ότι η απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων θα τερματισθεί εντός της δικής του θητείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα