Ιράν: Επίθεση στη Βουλή και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί - Επτά νεκροί (pics &vid)

09:50 7/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Συντονισμένες επιθέσεις κατά του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του αγιατολάχ Χομεϊνί εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Ιράν.

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο με καλάσνικοφ σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους, ενώ έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνί ένοπλοι άνοιξαν πυρ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.

Λίγο πριν, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, ένας άνδρας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί τραυματίες ενώ οι εισβολείς φέρονται να κρατούν τέσσερις ομήρους. Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ

πυροβολισμοί εξακολουθούν να ακούγονται ακόμη εντός του κοινοβουλίου.

«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και δύο πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» μεταδίδει το Fars.



Οι πληροφορίες είναι προς το παρόν συγκεχυμένες, καθώς το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim κάνει λόγο για εισβολή τριών ενόπλων που κρατούσαν Καλάνσικοφ και πιστόλι.

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο κοινοβούλιο του Ιράν. Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών», μεταδίδει το Tasnim.

The pic below shows one of attackers inside #Iran's parliament shooting at forces#Tehran pic.twitter.com/PsjTysRBOA

— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) June 7, 2017

Τα πρακτορεία Isna και Fars μετέδωσαν ότι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, εκ των οποίων ένας φρουρός. Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι οι δράστες σκόπευαν να ανοίξουν πυρ κατά των βουλευτών στην εναρκτήρια συνεδρίαση, αλλά χάθηκαν μέσα στους διαδρόμου του κτιρίου.

People gather outside Iran Parliament in central Tehran after the shooting incident #tehranshooting pic.twitter.com/OGZ90zchZS

Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί μέσα στο Κοινοβούλιο

#BREAKING VIDEO: In this video you can hear gunfire inside the Parliament Building in Tehran - Fars pic.twitter.com/s7a7BfZTBF

— Al Boe (@AlBoeNEWS) 7 Ιουνίου 2017

Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars οι δράστες ήταν τρεις. Οι δύο πυροβόλησαν κατά όσων βρίσκονταν στον χώρο ενώ ο τρίτος φέρεται να πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Το Fars μεταδίδει στο Twitter ότι τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με δεκάδες σφαίρες κατά των επισκεπτών και ο τρίτος ανατινάχθηκε. Οι φύλακες λένε ότι εξουδετέρωσαν άλλη μία ζώνη με εκρηκτικά στο σημείο. To Fars ανέβασε φωτογραφία που υποστηρίζει ότι δείχνει την στιγμή που ο δράστης πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανατινάχθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στο μαυσωλείο.

Ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν, εντωμεταξύ, ότι έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό έξω από το μαυσωλείο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί κάποια έκρηξη.

Στα σημεία των επιθέσεων έσπευσαν 17 ασθενοφόρα και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με το πρακτορείο FARS την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».

Security forces rushing to #ImamKhomeini mausoleum shortly after shooting incident#TehranShooting pic.twitter.com/qi9Ub1G8nA

Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Latest images from the shooting incident at #Iran parliament in #Tehran via Khabar Fouri pic.twitter.com/fdp73Qj9Du

Ted Regencia تِد (@tedregencia) June 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα