Εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα στη Δάφνη


Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε και χειροβομβίδα, εξουδετέρωσε μετά από δύο ελεγχόμενες εκρήξεις η Αστυνομία στη Δάφνη.

Η βόμβα εντοπίστηκε σε τσάντα που είχε εγκαταλειφθεί στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από τη χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, μπαταρία και εκρηκτική ύλη άγνωστης ως τώρα σύνθεσης. Έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά

εργασία για περαιτέρω έρευνα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, στις 2.50 τα ξημερώματα, κατά το οποίο ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών έως την έκρηξη.

Μάλιστα, ο άγνωστος προειδοποίησε ότι πρόκειται για βόμβα προς τιμήν του Λάμπρου Φούντα του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στην ίδια περιοχή στις 10 Μαρτίου 2010.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Αυτό που βασικά προκαλεί ερωτήματα στους αστυνομικούς είναι ο ίδιος ο εκρηκτικός μηχανισμός καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντήσει τέτοια συνδεσμολογία όπως αυτή που εντοπίστηκε στο τσαντάκι μέσης στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα.

Να σημειωθεί ότι άγνωστος επικοινώνησε με την Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Ο άγνωστος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και είπε ότι πρόκειται για βόμβα για τον Λάμπρο Φούντα. Στην ίδια περιοχή, στις 10 Μαρτίου 2010 είχε χάσει τη ζωή του μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον βομβιστή καθώς η μια από αυτές είναι στα δύο μέτρα από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα