Εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει Χριστουγέννων


Την έκπτωση 50% σε ακτοπλοϊκά εκπαιδευτικών που πρόκειται να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τις οικογένειές τους, ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ύστερα από συνεννόηση τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας.

Η κίνηση αυτή είχε γίνει γνωστή από τον Σεπτέμβριο του 2017 και στόχος την ήταν η στήριξη της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, για δεύτερη φορά ο υπουργός

Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Νησιωτικότητας Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεργάστηκαν με σκοπό την εξομάλυνση των συνθηκών που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, καθώς και την ενίσχυση των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών που διαμορφώνουν τις δομές εκπαίδευσης των ελληνικών νησιών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, διευκρινίζεται πως η περίοδος εφαρμογής της δράσης αφορά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται τόσο η αναχώρηση, όσο και η επιστροφή τους στο νησί που υπηρετούν.

Επίσης, για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές οφείλουν να προσκομίζουν πρόσφατη βεβαίωση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται:

α) το σχολείο που υπηρετούν

β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι

γ) η διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι λόγω απόστασης των νησιών, η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί, εκτός της πρωτότυπης, και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας.

Να σημειωθεί ότι, η έκπτωση αφορά και στα οχήματα (ΙΧ και δίκυκλα) των μετακινούμενων.

Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα είναι:

- ANEK LINES

-BLUE STAR FERRIES

-FAST FERRIES

- GOLDEN STAR FERRIES

-HELLENIC SEAWAYS

-KEFALONIAN LINES

-SEAJET

-SUPERFAST FERRIES,

-ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα