ΕΦΚΑ: Ένας στους πέντε θα πληρώσει επιπλέον εισφορές - Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι


Άσχημα τα νέα για 1.155.534 ασφαλισμένους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες λόγω των ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, για περίπου 250.000 άτομα τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, ενώ όσοι έχουν κάποιο χρέος στο Δημόσιο κινδυνεύουν με κατάσχεση, παρόλο που μπορεί να έχουν επιστροφή.

Με λίγα λόγια, ένας στους πέντε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον εισφορές, εάν και

δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος, με 150.000 άτομα να απομένουν. Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει να εξοφλήσουν το ποσό σε πέντε δόσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Μαΐου, ενώ η τελευταία θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Να σημειωθεί, ότι όσοι δικαιούνται επιστροφή, προβλέπεται ότι το ποσό ως 50 ευρώ δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται. Για επιστροφή, άνω των 50 ευρώ, οι δικαιούχοι θα δουν το ποσό στο τραπεζικό τους λογαριασμό έως τα τέλη του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι όσοι έχουν χρέη στο Δημόσιο, το πόσο αυτό θα κατάσχεται. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο οι δικαιούχοι επιστροφής θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να κάνουν αίτηση συμψηφισμού με τις νέες εισφορές, προκειμένου να μην χάσουν το ποσό επιστροφής και να γλιτώσουν χρήματα από τις επόμενες εισφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλαλούμ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ - Οδηγίες για τους πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα