Τι έκαναν οι Έλληνες διαιτητές για να μην έρθει ο Μπορμπαλάν;


Έτοιμοι να βγάλουν ανακοίνωση είναι, λέει, οι Έλληνες διαιτητές. Θιγμένοι επειδή η ΚΕΔ αποφάσισε να φέρει τον Ισπανό Μπορμπαλάν και να τον πληρώσει χρυσό για να διαιτητεύσει τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Θεωρούν πως η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τους θεωρούν ανίκανους. Στο πλευρό

τους και η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την ανακοίνωση κατά του Περέιρα στην οποία αναφέρει πως προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ερώτηση είναι απλή: Τι έκαναν οι Έλληνες διαιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα για να μην αναγκάσουν την ΚΕΔ να κάνει πράξη κάτι που ακούγεται εδώ και πολύ μαγάλο χρονικό διάστημα; Έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Ήταν περισσότερα τα παιχνίδια που δεν λάθεψαν απ' αυτά που τα έκαναν μαντάρα; Πήραν τις σωστές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές;

Προφανώς και οι απαντήσεις είναι εύκολες. Ένα απλό... γκάλοπ να γίνει για την ελληνική διαιτησία, θα πείσει τους ίδιους τους διαιτητές πως ο κόσμος είναι καχύποπτος απέναντί τους. Εδώ σε ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο, σε ένα πρωτάθλημα που μας κράτησε μετά από χρόνια αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε και ο Κομίνης άλλαζε την απόφασή του κάθε 5 λεπτά. Μετράει το γκολ, μας την πέφτουν οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν μετράει το γκολ, μπαίνει ο Σαββίδης στο γήπεδο, μετράει το γκολ, δεν βγαίνει η ΑΕΚ να παίξει, δεν μετράει το γκολ. Η απόλυτη παράνοια.

Γκολ - οφσάιντ υπέρ του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα, πέναλτι ανύπαρκτο της ΑΕΚ με τη Λαμία, πέναλτι ανύπαρκτο του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, καθυστερήσεις 9 λεπτών στο Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ, κόκκινη κάρτα που δεν υπήρχε στον Ινσούα στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός είναι μερικά από τα πολύ πρόχειρα ΣΟΒΑΡΑ λάθη που μου έρχονται στο μυαλό στα ματς των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Αν πιάσουμε και τα υπόλοιπα, των άλλων ομάδων, η λίστα θα είναι ατελείωτη.

Οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να αλλάξουν πρώτα τον τρόπο που σκέφτονται. Σύμφωνοι, κάνουν μια δύσκολη δουλειά, αφού δεν σφυρίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που όλοι ασχολούνται μαζί τους. Αλλά το να σφυρίζεις επειδή η... ατμόσφαιρα λέει πως ο τάδε είναι ισχυρός και πρέπει να τον αφήνεις ικανοποιημένο, δεν είναι σωστή λογική. Και μέχρι να αλλάξεις αυτή σου τη συμπεριφορά, θα έρχεται ο κάθε Μπορμπαλάν να σφυρίζει τα μεγάλα παιχνίδια.

Το ματς του Σαββάτου "καίει". Τα μάτια UEFA και FIFA θα είναι πάνω στον τελικό. Για σκεφτείτε το λίγο: να ήταν, λέει, διαιτητής ο Κομίνης και σε μια δύσκολη φάση να μην ήξερε τι να δώσει. Χίλιες φορές Μπορμπαλάν. Θα έρθει, θα σφυρίξει, θα φύγει και κανείς δεν θα του προσάψει τίποτα. Ούτε ανακοινώσεις, ούτε διαμαρτυρίες, ούτε υπόνοιες για δόλο και για στήσιμο. Μέχρι να αλλάξουν οι ελληνικές διαιτησίες, καλύτερα σε κάθε μεγάλο παιχνίδι να έρχονται ξένοι διαιτητές.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα