Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιχορηγείται με 7 εκατομμύρια ευρώ για αναπτυξιακά έργα

23:59 4/2/2018 - Πηγή: Pagenews

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα επιχορηγηθεί με 7 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έπειτα από έγκριση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Τα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν στον κεντρικό δήμο με τη στήριξη του υπουργείου Οικονομίας, είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία συμμετέχει με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια

Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν περιοχές υψηλής προτεραιότητας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας και της κυβέρνησης. Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες" δήλωσε ο κ.Χαρίτσης.

Διαπαραταξιακή συνάντηση για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία Μπουτάρη

Διαπαραταξιακή συνάντηση, με θέμα τη διαβούλευση της λίστας των έργων, που προτείνεται να υλοποιηθούν με χρήματα από τη δανειακή σύμβαση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, του δήμου Θεσσαλονίκης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ..

Η διοίκηση του κ.Μπουτάρη προτάσσει ως πρώτο έργο τη βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ ακολουθούν η ανάδειξη του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης, και η ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη.

Στη συνάντηση αναμένεται να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων για τον κατάλογο των έργων που σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με κύριο στόχο να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Επιδίωξη του Γιάννη Μπουτάρη είναι να εκταμιευτούν μέσα στο 2018 τα πρώτα 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, δεν απαιτείται περιβαλλοντική έγκριση και το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Υπενθυμίζεται πως η σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπερψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω διαφωνιών και αντιρρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα