Διαδήλωση κατά του Brexit στους δρόμους του Λονδίνου


Τους δρόμους του Λονδίνου κατέκλεισαν σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ημέρες προτού η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ, στην οποία προσχώρησε πριν από 44 χρόνια.

Η πορεία επρόκειτο να καταλήξει μπροστά από την πλατεία του Κοινοβουλίου, την περιοχή όπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ σκότωσε σε μια επίθεση 4 ανθρώπους προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά. Προτού ξεκινήσουν,

οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Πολλοί κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πανό με συνθήματα όπως «Ποιο είναι το σχέδιο» και «Σταματήστε το Brexit», καθώς κατευθύνονταν προς το κοινοβούλιο.

Σε άλλα πλακάτ αναγραφόταν απλά το σύνθημα «Χρόνια Πολλά ΕΕ», με αφορμή τα 60α γενέθλια της Ένωσης, που εορτάζονται στη Ρώμη.

Την ιδία ώρα, με αφορμή τη Σύνοδο της Ρώμης χιλιάδες άνθρωποι συμμετέσχαν σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαδηλώσεις στην ιταλική πρωτεύουσα ζητώντας μιας ένωση κρατών ελεύθερη από τείχη, λιτότητα και ρατσισμό.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα