"Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η αξιολόγηση" τονίζει ο Σταθάκης

11:56 9/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Την αισιοδοξία του για το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εν γένει εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας τη Δευτέρα στο ρ/σ Real.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως είναι κοινός τόπος ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, όπως και το ότι μπορεί να κλείσει.

Πρόσθεσε ότι πρόβλημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει συμφωνία, "με δεδομένη την τοποθέτηση του ΔΝΤ και αυτό

το στρατηγικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί για να φτάσουμε σε συμφωνία".

"Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σενάριο για Απρίλιο, το θεωρώ αδύνατο" συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως "δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β' αξιολόγηση".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι το 2017 και το 2018 έχει κλείσει ουσιαστικά χωρίς οποιονδήποτε νέο φόρο, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα.

Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση συζητεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το τετραετές πρόγραμμα 2016 - 2020.

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αφού σημείωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β' αξιολόγηση, δήλωσε φανατικός υποστηρικτής της τετραετίας και σημείωσε πως δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα