"Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση εν εξελίξει» τονίζουν από τη ΝΔ

08:59 6/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο που παραπέμπει προφανώς σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση καλείται να λάβει τις αποφάσεις της για την πολυσυζητημένη δεύτερη αξιολόγηση. Στη ΝΔ, ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν τις κυβερνητικές διαρροές περί της ύπαρξης σοβαρής προσπάθειας για την αναζήτησή ενός εντίμου συμβιβασμού και οι πληροφορίες που φτάνουν στην οδό Πειραιώς είναι πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σε εξέλιξη.

"Συζητούμε

μόνοι μας και διαπραγματευόμαστε στο εσωτερικό τη χώρας, ερήμην των ξένων", ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο pagenews.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ που έχει ανοιχτούς διαύλους με την τρόικα. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, θεωρεί πως οι πρωθυπουργός κρατά συνειδητά το "χαρτί" των εκλογών πάνω στο τραπέζι και όπως τονίζει στους συνομιλητές του από τις επαφές που έχει με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δίνεται η εικόνα πως ουδείς στην Ευρώπη ασχολείται με το εάν θα γίνουν εκλογές στη Ελλάδα η όχι. "Η απειλή του κ. Τσίπρα, δεν έπιασε", τονίζουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ και αυτή την κρίσιμη εβδομάδα (συνεδρίαση του Δ.Ν.Τ σήμερα, αλλά και συνεδρίαση του Euro Working Group στα τέλη της εβδομάδας) θα εντείνει τις στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για να ξεκαθαρίσει την στάση του. Ο κ. Μητσοτάκης θα τον καλέσει να αποφασίσει είτε να κλείσει τώρα την αξιολόγηση αποδεχόμενος τα νέα μέτρα είτε να προσφύγει το συντομότερο δυνατό σε εκλογές, προκειμένου -όπως έχει ήδη πει ο πρόεδρος της ΝΔ- να μη υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Παράλληλα, στη ΝΔ προετοιμάζονται για το εξόχως κρίσιμο ραντεβού που θα έχει με την καγκελάριο Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, ο κ, Μητσοτάκης. Εκεί, θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση, δίνοντας έμφαση στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος αλλά και στην μείωση των φόρων, μείγμα το οποίο θεωρεί αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.

Όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, το ραντεβού αυτό θα έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν θα είναι τυπικού χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό, η ΝΔ θα κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης , με έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας. Το αγροτικό θα είναι αυτή την εβδομάδα πρώτο στην "γαλάζια" ατζέντα και θα ακολουθήσει το προσφυγικό. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης θα δώσει συνέχεια στο θέμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Παρίσι, ζητώντας -με νέα αίτηση που θα καταθέσει στην Βουλή- την λίστα των επιβατών στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος την 30η Ιανουαρίου από την Πορτογαλία στην Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα