Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα


Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει η 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, οι οποίοι σήμερα αποφασίζουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Την Πέμπτη, εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο και -σύμφωνα με πληροφορίες- η πολιτική ηγεσία έδωσε στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών

σωματείων γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχει προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, ενώ η ένωση των ακτοπλόων, με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν "τα προς τα ζην" στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».

Τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό-το εργασιακό, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τα νέα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα