Σήμερα το πρωί η απόφαση της ΠΝΟ για την απεργία

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή θα αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει ολοκληρώνεται στις 12 το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή,

στον οποίο έθεσαν για μια φορά ακόμα τα αιτήματά τους.

Σκηνικό «κοινωνικού αυτοματισμού» στην Κρήτη

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει απεργία που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Από το πρωί οι ναυτεργάτες είχαν ριχτεί στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ οπότε και θα καθορίσει τη στάση της. Χτες, τη σκυτάλη των εργοδοτικών παρεμβάσεων ενάντια στην απεργία πήρε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), που έκανε λόγο για «εκβιαστικές διεκδικήσεις» που καθιστούν «αιχμάλωτους» τους τουριστικούς πράκτορες.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο Ριζοσπάστης, κινήσεις που δείχνουν ότι προετοιμάζεται το γνωστό σκηνικό «κοινωνικού αυτοματισμού», με κινητοποιήσεις αγροτών ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες, βρίσκονταν χτες σε εξέλιξη στην Κρήτη. Αγρότες του νησιού κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση, λόγω αναρμοδιότητας, και οι αγρότες, μέσω του δικηγόρου τους, προτίθενται να καταθέσουν την αίτηση στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Για μια ακόμα φορά, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να στραφεί η μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στους ναυτεργάτες, βγάζοντας λάδι τον πραγματικό ένοχο, συσκοτίζοντας ποιος είναι ο κοινός αντίπαλος.

ΠΝΟαπεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα