Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Ο Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό (vid)

12:32 9/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχθηκε την εκλογή Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάνοντας σαφείς παραλληλισμούς με την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του τόνισε: "Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας». Για να προσθέσει ότι στην προεκλογική

περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης
«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης" τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα".

Προανήγγειλε δε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ.


Σχολιάζοντας το συμπληρωματικό Μνημόνιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε: "Η χώρα καταλήγει σε ένα τέταρτο μνημόνιο, το δεύτερο της σημερινής κυβέρνησης, που σκιάζει το μέλλον για πολλά χρόνια. Με επαχθείς όρους που δεσμεύουν τη χώρα μετά τη λήξη του 4ου προγράμματος χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση".

Οπως είπε μάλιστα "Το μνημόνιο εξυπηρετεί την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία. Ο αμοραλισμός τους προκαλεί αποστροφή ακόμα και σε ηγετικές μορφές της αριστεράς" κάνοντας σαφή μνεία στον Μίκη Θεοδωράκη και στα όσα δήλωσε πρόσφατα κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια», σημείωσε.

Τα τρία ψέματα

Όπως είπε, είναι σημαντικό στη συζήτηση στη Βουλή να επαναλαμβάνουμε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρία ψέματα: στο τέλος της λιτότητας, στο εμπόριο πατριωτισμού και στην υπόσχεση για μάχη κατά της διαπλοκής. Εγιναν τα αντίθετα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε η χώρα.

Όπως ανέφερε, χάνονται δύο συντάξεις και ένας μισθός από τα μέτρα και η χώρα δεσμεύεται σε πολλά χρόνια υψηλών πλεονασμάτων. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέες ουρές μέτρων, όπως οι νέες αυξήσεις στις εισφορές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προστατεύσει τους αδύναμους και πλήττει ακριβώς αυτούς. Ελεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό: Εχουν πάρει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα απ' όσα προέβλεπε το email Χαρδούβελη. Πανηγυρίζουν ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Το 2014 οι θεσμοί προέβλεπαν 2,9% για το 2015 και 3,7% για το 2016. Τι είχαμε; Υφεση το 2015 και στασιμότητα το 2016".

Συμπλήρωσε δε πβς "η κυβέρνηση λέει ότι οι συντάξεις μειώθηκαν περισσότερο παλαιότερα. Στο πρώτο μνημόνιο, οι περικοπές έφτασαν στο 5,1 δισ. και στο δεύτερο 5 δισ. ευρώ. Με τα δύο μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ οι συντάξεις κόβονται κατά πάνω από 6 δισ. ευρώ".

Όπως είπε, "τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πιάσουμε πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ. Ποια χώρα μπορεί να το πετύχει αυτό"; αναρωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε μέτρα ελάφρυνσης 0,5% του ΑΕΠ, με μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα την κάνουν αποδεκτή στην κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τη γνώση για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Οσοι φαντασιώνονται ότι θα μετατραπούν σε μεταρρυθμιστική δύναμη να ξέρουν ότι αυτό γίνεται στα παραμύθια. Ας φέρουν στο μυαλό τους τον Π. Σκουρλέτη που εναντιώνεται στη Βουλή και τον κο Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο" πρόσθεσε.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, τέλος: «Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρελθόν, όποια μετάλλαξη και αν επιχειρήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα