Χατζηδάκης: Δεν είμαστε ο «δεξιός ΣΥΡΙΖΑ»

14:18 3/5/2017 - Πηγή: Pagenews

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε για την προκαταρκτική συμφωνία με τους θεσμούς, «το μόνο που προσφέρει αυτή η κυβέρνηση ως προοπτική στη χώρα είναι μέτρα, μέτρα και νέα μέτρα».

«Ενώ αυτή η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια, μετά το τρίτο μνημόνιο φέρνει ουσιαστικά και το τέταρτο μνημόνιο,

πράγμα το οποίο δεν ήταν καθόλου δεδομένο και νομοτελειακό το καλοκαίρι του 2015» σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

Όπως είπε, «όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία τώρα συζητάμε, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα με την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπήρχαν ούτε καν με την κυβέρνηση Τσίπρα ολόκληρο το 2015», αλλά «προέκυψαν ακριβώς επειδή η οικονομία πάει προς τα πίσω».

«Αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού, της τσάμπα μαγκιάς, αυτό πληρώνουμε σήμερα» επισήμανε.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται με ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που "πληρώνουν τη νύφη"».

Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Η Ν.Δ. είχε ζητήσει πολιτική αλλαγή ακριβώς για να προχωρήσει ο τόπος προς την πορεία της Ιρλανδίας, της Κύπρου και να αποφύγουμε τέτοιου είδους μέτρα [...] Δεν είμαστε ο "δεξιός ΣΥΡΙΖΑ", έτσι ώστε με ένα άρθρο και έναν νόμο να διαγράφουμε τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «οι διεθνείς συμβάσεις για την οικονομία δεν είναι γραμμένες σε πέτρα, αλλά μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες, ανάλογα με τις κυβερνήσεις, που θα τις χειριστούν». «Μας δεσμεύουν οι στόχοι των συμφωνιών της χώρας, δε μας δεσμεύουν οι τρόποι» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις που διατύπωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του ανέφερε πως «στην Ελληνική Δημοκρατία κάνει κουμάντο ο ελληνικός λαός κι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο, ανεξαρτήτως των επιθυμιών οποιουδήποτε επιχειρηματία».

Keywords
Τυχαία Θέματα