Μπριζίτ Μακρόν: Η πιο ακριβή Πρώτη Κυρία της Γαλλίας - Πόσο κοστίζει στους φορολογούμενους


Παρά το γεγονός ότι η ίδια "απαρνήθηκε" τον τίλτο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, η αλήθεια είναι ότι η Μπριζίτ Μακρόν - Τρονιέ απολαμβάνει επί της ουσίας όλα τα προνόμια που συνοδεύουν αυτόν τον τίτλο.

Οι φήμες ότι οι Γάλλοι φορολογούμενοι πληρώνουν χρυσάφι τις εμφανίσεις της Μπριζίτ Μακρόν δεν έχουν σιγάσει και κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα Liberation

εξηγεί με εκτενέσατατο άρθρο της ότι, η ομάδα της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας αποτελείται από πέντε συνεργάτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 75.000 το μήνα.

Το αυτοκίνητο της Μπριζίτ κοστίζει 45.000 ευρώ το μήνα, η κόμμωση και το μακιγιάζ της 15.000 ευρώ το μήνα και τα έξοδα παράστασης 50.000 ευρώ το μήνα.



Από την πλευρά του το Μέγαρο των Ηλυσίων αρκέστηκε σε μία αριθμητική διόρθωση: Η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει τρεις και όχι πέντε συμβούλους.

Πέντε ήταν ο αριθμός των συνεργατών της Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, και πρώην ερωμένης του Φρανσουά Ολάντ. Μόνο που αυτοί δεν κόστιζαν 75.000 ευρώ το μήνα αλλά 19.742 ευρώ.



Πριν από την Βαλερί, στο Ελιζέ ήταν ένοικος η Κάρλα Μπρούνι. Η τρίτη σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, ως Πρώτη Κυρία, είχε συνολικά οκτώ συνεργάτες που επιβάρυναν τους Γάλλους φορολογούμενους με το ποσό των 36.448 ευρώ.

Οι συνεργάτες της Πρώτης Κυρίας έχουν κι άλλο ένα μέλημα: Η Μπριζίτ δέχεται ημερησίως 140 με 170 γράμματα συμπολιτών της τα οποία βεβαίως δεν διαβάζει η ίδια αλλά η ομάδα της.



Σε ό,τι αφορά την ενδυμασία του προεδρικού ζεύγους, έχει διευκρινιστεί από το Ελιζέ ότι, ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ πληρώνυν οι ίδιοι τα ρούχα τους. Άρα, τα έξοδα παράστασης που ακούγονται για τους Μακρόν, ύψους 50.000 ευρώ, τίθενται πλέον υπό αμφισβήτηση.

Βέβαια, η σύζυγος του Μακρόν δεν κοστίζει στους Γάλλους 200.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό είναι μάλλον υπερεκτιμημένο, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, αν και διαβεβαιώνει ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας σίγουρα κοστίζει στη Γαλλία αρκετά παραπάνω από τις προκατόχους του τίλου της.



Keywords
Τυχαία Θέματα