''Απορίες'' Παπαδημούλη για τα υπέρογκα πλεονάσματα της Γερμανίας

16:34 6/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Ιδιαίτερα ''αισθητές'' φαίνεται να γίνονται οι δημοσιονομικές ανισότητες μεταξύ των κρατών στην Ευρωζώνη και η Γερμανία είναι αυτή που τις καθιστά χασματώδεις.

Κάτι που προκάλεσε τον προβληματισμό του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ζητάει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες, οι οποίες εντείνονται, όπως είπε, από τα υπερβολικά πλεονάσματα χωρών όπως η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην ερώτησή

του ο κ. Παπαδημούλης - που θυμίζουμε είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη 23/02/2017 η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ανέρχεται στα 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών είναι προτεραιότητα για την Κομισιόν, ωστόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τα υπερβολικά πλεονάσματα είναι ανύπαρκτα».

Δεν παρέλειψε, ακόμα, να υπενθυμίσει και την επισήμανση του επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν κ. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το ύψος του γερμανικού πλεονάσματος ''μη υγιές''.

Keywords
Τυχαία Θέματα