Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ 0-1: Λυτρωτής ο Μακ στο 90'


Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ 0-1, με τον Μακ να σκοράρει στο 90' και να χαρίζει μια δύσκολη και αγχωτική νίκη στον δικέφαλο στη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή μάλιστα ήταν μόλις η πρώτη εκτός έδρας νίκη μέσα στη σεζόν για την ομάδα του Λουτσέσκου, που ακόμα και με ομάδα δεύτερης κατηγορίας, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει... θέμα μακριά από την Τούμπα. Μάλιστα, χρειάστηκε ο Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει και

τους Πρίγιοβιτς, Βιεϊρίνια και Τζάλμα Κάμπος στο δεύτερο μέρος προκειμένου να πάρει τη νίκη, αν και το πλάνο ήταν να ξεκουραστούν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δυσκολεύτηκε πολύ και από τον κακό αγωνιστικό χώρο και από την καλή αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ.

Ο Απόλλων διατήρησε στο δεύτερο την πολύ καλή εικόνα που είχε και στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 59' βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Αλέξανδρου Βεργώνη, ύστερα από σέντρα του Μπρίτο, πέρασε ελάχιστα δίπλα απ' δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Η μέτρια εικόνα της ομάδας του, ανάγκασε τον Λουτσέσκου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Τζάλμα Κάμπος και Βιεϊρίνια προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να παρουσιάζει προβληματική εικόνα, ειδικά μεσοεπιθετικά.

Ο Λουτσέσκου έριξε και το "βαρύ χαρτί", Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους του. Αποτέλεσμα, πέρα από δύο σουτ των Βεϊρίνια (75') και Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά απ' τα καρέ του Καλογεράκη.

Ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ο Ρόμπερτ Μακ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών του Απόλλωνα και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Καλογεράκη για το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, παρά το γεγονός πως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενλουντουλού έχασε μία τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (64' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Τζάλμα), Μακ

Keywords
Τυχαία Θέματα