Άρης - Ναντέρ 70-62: Επιστροφή στις νίκες


Ο Άρης άφησε πίσω του τη βαριά ήττα από τη Νίμπουρκ στην Τσεχία, επέστρεψε στην έδρα του και διατήρησε τα ''σκήπτρα'' του, επικρατώντας με 70-62 της Ναντέρ, σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σούταρε με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και δεν απώλεσε το προβάδισμά της καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη της στον

θεσμό. Εξαιρετική παρουσία από τον Τσαϊρέλη (15π, 6ριμπ.), καθοριστικός ο Βασιλόπουλος (8π. 6ριμπ), εύστοχος όποτε χρειάστηκε ο Πέτγουεϊ (9π., 3/5 τριπ).

Το ματς

Αποφασιστική ήταν η εκκίνηση του Άρη που βρήκε σκορ μέσω της υπομονής και της καλής κυκλοφορίας, με τον Φλιώνη να δίνει ''σύνθημα'' (7-5, 3'), αλλά να μην υπάρχει η ανάλογη συνέχεια, καθώς οι Γάλλοι έτρεξαν ένα επιμέρους 8-1 και ''πλήγωσαν'' τους γηπεδούχους από την περιφέρεια (8-13, με Ντούκντειλ στο 7'). Τα καλάθια του Μούρτου και του Πουλιανίτη, επέτρεψαν στην ομάδα του Γιαννάκη να πλησιάσει στον πόντο, για το 16-17 της πρώτης περιόδου.

Σε ένα κλειστό επιθετικά παιχνίδι, όπως αυτό, τα όποια ξεσπάσματα ήταν ικανά να δώσουν ισχυρό προβάδισμα, κάτι που πέτυχε ο Άρης προς στιγμήν, έχοντας τον Πέτγουεϊ ''καυτό'' από την περιφέρεια (29-20, 14'). Το σερί αυτό έδωσε ''πνοή'' στους γηπεδούχους, που φρόντισαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, βοηθούμενοι από την συνεισφορά των Βασιλόπουλου και Βον, φτάνοντας έως το +13, με τις τρίποντες ''βόμβες'' του Αθηναίου, για να μειώσει στο φινάλε του ημιχρόνου ο Σούλερ (46-36, 20').

Μέσω της περιφέρειας ήρθε το ''ψαλίδισμα'' της διαφοράς από τη Ναντέρ, φέρνοντας τη στο... ήμισυ (46-41, 22'). Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι πήραν ''αέρα'' επικουρούμενοι από το προσωρινό ''μπλακ άουτ'' της επίθεσης του Άρη και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, με τον Σούλερ να ''εκτελεί'' ανενόχλητος (48-52, 27'), προτού αναλάβει εκ νέου δράση ο Μπρέντ Πέτγουεϊ, αποκαθιστώντας εν μέρει τις ισορροπίες, ώστε η ομάδα του Γιαννάκη να μπει -οριακά- προηγούμενη στην τελευταία ''πράξη'' (54-53, 30').

Στην κρίσιμη περίοδο, οι ''κιτρινόμαυροι'' παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να ξεφύγουν από τη... στενή επιτήρηση της Ναντέρ, που έβρισκε τρόπους να πλησιάσει, αξιοποιώντας την περιφέρεια. Όμως, οι παίκτες του Γιαννάκη προέρχονταν από ένα ''ζεστό'' πρώτο μέρος, βρίσκοντας ξανά το ''χέρι'' τους, με τους Αθηναίου (61-56, 36') και Βον (66-59, 38') να ευστοχούν σε επιθέσεις-κλειδιά, ξεκαθαρίζοντας εν μέρει το ''τοπίο'', για το τελικό 70-62.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 46-36, 54-53, 70-62

Keywords
Τυχαία Θέματα