Απαγωγή επιχειρηματία: Είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια οι δράστες (vids)


Λεπτομερής ήταν ο σχεδιασμός των απαγωγέων του Κρητικού επιχειρηματία. Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, οι απαγωγείς "δούλευαν" αρκετό καιρό την υπόθεση και είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο σκοπό τους, καίγοντας τα αυτοκίνητα και να απομακρυνθούν μαζί με τον επιχειρηματία.

Οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στον επιχειρηματία και όταν τον εντόπισαν ένα όχημα προπορεύτηκε του δικού του, άλλο όχημα τον ακολούθησε σχεδόν από πίσω του και στο επίμαχο σημείο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο τον εγκλώβισαν προξενώντας το ατύχημα.

Το

στοπ καρέ του αυτοκινήτου κατά τη στιγμή της μεταφοράς του στο Αστυνομικό Μέγαρο δείχνει ότι οι δράστες έσπασαν το αριστερό τζάμι από την πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου. Παράλληλα, τα δύο καμένα οχήματα, όταν κατασβήστηκε η πυρκαγιά από την Π.Υ. δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, γεγονός που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές να εικάζουν βάσιμα ότι αυτά ήταν κλεμμένα.

Τι βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το ΙΧ

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η υπόθεση αρπαγής, βρέθηκαν υπολείμματα από φανάρι και από ένα τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και στην άκρη του δρόμου σημάδι από τη ρόδα του αυτοκινήτου, που πιθανότατα εμβόλισε το αυτοκίνητο του γνωστού επιχειρηματία, εκεί ακριβώς που βρέθηκε παρατημένο το πολυτελές αυτοκίνητο και από όπου ειδοποίησαν οι άνθρωποι την αστυνομία.

Οι χειρισμοί είναι κρίσιμοι και οι ώρες κυλούν δραματικά τόσο για την οικογένεια του επιχειρηματία αλλά και τις διωκτικές αρχές που φέρουν τεράστιο βάρος για την διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Στα τυφλά μέχρι τώρα οι έρευνες

Μέχρι στιγμής, πάντως, κινούνται στα τυφλά οι έρευνες για την εξιχνίαση της απαγωγής, καθώς ως φαίνεται οι δράστες έχουν καλύψει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές του σχεδίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μία πρώτη επαφή με την οικογένεια του επιχειρηματία και να έχουν ζητήσει άγνωστο ποσό για λύτρα. Για την υπόθεση έχουν καταφθάσει στο Ηράκλειο ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, στόχος των οποίων είναι να λάβουν ένα σημάδι «απόδειξη-ζωής» ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει τα τεχνικά μέσα ώστε να εντοπίσουν και να απομονώσουν τις επικοινωνίες που έγιναν τη στιγμή που πιστεύεται ότι έλαβε χώρα η απαγωγή, στην ευρύτερη περιοχή Καλεσσών και Πανεπιστημιακού νοσοκομείου έτσι ώστε να εντοπίσουν το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες αφού απήγαγαν τον επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το συμβάν, ενώ δεν έχει προχωρήσει και σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα