Πρόταση να μπαίνουν οι ομάδες με τους μισούς βαθμούς στα πλέι οφ για τον τίτλο


Πρόταση η οποία θα αυξήσει κατά πολύ τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος έχει πέσει στο τραπέζι της Σούπερ Λίγκας και πλέον θα περιμένουμε το επόμενο ΔΣ για αν δούμε αν θα εγκριθεί.

Η πρόταση αναφέρει πως οι έξι πρώτες ομάδες που θα αγωνίζονται στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλήτη να μην μπαίνουν με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, αλλά με τους μισούς απ' αυτούς. Σε περίπτωση, δε, που ο αριθμός των βαθμών είναι μονός, τότε θα προστίθεται μισός βαθμός στο τελικό πηλίκο.

Έτσι, για παράδειγμα, αν τα play

offs άρχιζαν με τη σημερινή βαθμολογία της Super League, τότε οι έξι πρώτες ομάδες θα έμπαιναν στο μινι-πρωτάθλημα ως εξής (σε παρένθεση οι βαθμοί της κανονικής περιόδου):

1. Ολυμπιακός 27 (54)
2. Πανιώνιος 24 (48)
3. ΠΑΟΚ 23 (46)
4. Παναθηναϊκός 23 (45)
5. ΑΕΚ 22 (43)
6. Πλατανιάς 21 (41)\

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό θα αυξήσει κατά πολύ τον ανταγωνισμό και επιπλέον θα δώσει ελπίδα και στους έξι των πλέι οφ να ελπίζουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι λογικό η πρόταση αυτή να φέρει κάποιες αντιδράσεις, καθώς το πλεονέκτημα των ομάδων που έκαναν καλύτερη πορεία στην κανονική περίοδο θα μειώνεται σημαντικά έναντι των υπολοίπων, ωστόσο οι περισσότεροι και φυσικά η Nova αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι τη συγκεκριμένη προοπτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα