Αλλαγή φύλου: Καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο η Νέα Δημοκρατία - Τι αντιπροτείνει


Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτής Νίκο Παναγιωτόπουλο, η ΝΔ θα καταθέσει δική της τροπολογία για την αλλαγή φύλου με βασικά ζητήματα: η απόφαση να περνάει από δύο δικαστικά στάδια, να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση και για τους ενήλικες, να μπορεί να γίνει αλλαγή φύλου μόνο μία φορά και να μπορεί να γίνει από τα 17 έτη και όχι από τα 15.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου θα διατηρηθεί, δεν αλλάζει η φιλοσοφία αν και εξετάζονται μικρότερες αλλαγές.

Μάλιστα, προς αποφυγή διαρροών ο υπουργός Δικαιοσύνης Στάυρος Κοντονής είχε συνάντηση με τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο διόρθωσης φύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν οι ενστάσεις που είχαν και δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές ουσιαστικές στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής συνομίλησε με τους Μάρκο Μπόλαρη, Δημήτρη Γάκη, Γεωργία Γεννιά και Νίνα Κασιμάτη ( η οποία είχε αντιρρήσεις για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές είχαν εκφράσει αντιρρήσεις αναφορικά με το δικαίωμα που θα δίνει ή όχι στους ανήλικους να μπορούν να προχωρούν σε αλλαγή του ονόματός τους -με τη συναίνεση των γονέων τους- ανάλογα με το φύλο που αισθάνονται (και όχι με αυτό που γεννήθηκαν). Η επίμαχη διάταξη ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και ακούγονταν ψίθυροι περί απόσυρσής της. Ωστόσο από το περιβάλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή διαψεύδουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω.

Διαβάστε ακόμα Αλλαγή φύλου: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο - Συγκεντρώσεις, αντιδράσεις και πιθανά σενάρια τροπολογίας

Keywords
Τυχαία Θέματα