"Αγριεύει" η κόντρα Τσίπρα-Σόιμπλε ακόμα και με... προσωπικές επιθέσεις


Μέχρι και σε προσωπικό επίπεδο έχουν μεταφέρει την "άγρια" κόντρα, που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους το τελευταίο 24ωρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, την ώρα που οι πληροφορίες λένε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί γραπτώς για ενεργοποίηση του "κόφτη" στις συντάξεις, αν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016 δεν επιτευχθούν, εξαιτίας του έκτακτου "μποναμά".

Ήταν που ήταν

το κλίμα στραβό, ήρθαν και τα προεκλογικά "δώρα" του κ. Τσίπρα προς συνταξιούχους και νησιώτες και τώρα η Αθήνα πληρώνει ακριβά την έκτακτη "παροχολογία" του πρωθυπουργού.

Αφότου ο κ. Σόιμπλε "κατακεραύνωσε" σε δηλώσεις του τον κ. Τσίπρα ότι ο τελευταίος πετά το μπαλάκι για τα απανωτά "μαχαίρια" στις συντάξεις στη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: "καμία κατανόηση, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους", ο πρωθυπουργός σήκωσε κι αυτός με τη σειρά του το "γάντι" και απάντησε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, βάζοντας μπροστά το προσφυγικό και αφήνοντας αιχμές ότι οι εταίροι έχουν αφήσει την Ελλάδα να σηκώνει όλο το βάρος μόνη της.

«Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Βουλή και προχωρώντας σε προσωπική επίθεση κατά του "αντιπάλου" του.



«Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς», είπε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε.

Και συνέχισε σε ειρωνικό τόνο: «Εμείς, βέβαια» συνέχισε ο πρωθυπουργός «μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου».

«Εμείς, λοιπόν, σήμερα, ανοίγουμε την αγκαλιά μας, με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής (και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού), σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους. Και παρά τις δυσκολίες μας, κρατάμε μια στάση και μια θέση αξιοπρέπειας. Κι αυτό, ξέρετε, είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα