ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0: Στην κορυφή με άνεση η ΑΕΚ!


ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0: Με τον Λιβάγια να είναι για ακόμη μια αγωνιστική... on fire σημειώνοντας δυο γκολ (39', 49) και τον Μπακασέτα να βάζει το ''κερασάκι'' στην ''τούρτα'', η ''Ένωση'' επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Super League με 24 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον -δεύτερο

πλέον- Ολυμπιακό.

Το ματς

Ο τίτλος του φαβορί ταίριαζε απόλυτα στην ΑΕΚ, η οποία μέχρι το 39ο λεπτό έψαχνε τρόπο για τον... δικαιολογήσει, αδυνατώντας όμως να νικήσει τον Κοκκαλά, ο οποίος είπε ''όχι'' σε δύο περιπτώσεις, βγάζοντας το σουτ του Γκάλο στο 16ο λεπτό, πράττοντας το ίδιο και στην κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 24ο λεπτό. Η ομάδα του Χιμένεθ πίεζε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους τους φιλοξενούμενους που, κοιτούσαν να επωφεληθούν μέσω των αντεπιθέσεων. Έξι λεπτά πριν φύγει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον... συνήθη ύποπτο, Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος με ωραία προσπάθεια και σουτ νίκησε τον πορτιέρο των Κρητικών (1-0, 39').

Το γκολ αυτό ''έλυσε'' τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που πήγαν με άνεση, προηγούμενοι, στα αποδυτήρια και στη συνέχεια βγήκαν με διάθεση να ''τελειώσουν'' το συντομότερο δυνατό τη ''δουλειά'', πετυχαίνοντας κι άλλα τέρματα. Κάτι το οποίο συνέβη, με τον Λιβάγια να ''χτυπά'' εκ νέου στο 49ο λεπτό, λαμβάνοντας την ασίστ από τον Μπακασέτα και εν συνεχεία σκοράροντας με εξίσου ωραίο σουτ εκτός περιοχής (2-0, 49'). Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, πιέζοντας τον Πλατανιά με στόχο το τρίτο γκολ, με τον Λάζαρο να φτάνει κοντά (57'), όπως έγινε και στη φάση του Μπακάκη (61'), με τον Μπακασέτα να είναι εκείνος που εν τέλει βρήκε.. σημάδι. Μετά τη σέντρα του Έλντερ Λόπες, ο διεθνής ποδοσφαιριστής έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έγραψε το 3-0 (63').

Η ''Ένωση'' θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά ο Κονέ σημάδεψε το δοκάρι του Κοκκαλά και λίγα λεπτά αργότερα ο Λάζαρος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλληνα πορτιέρε των Κρητικών, με το 3-0 να παραμένει ως το τέλος. Μοναδικό μελανό σημείο για την ΑΕΚ των... 25 τελικών προσπαθειών, ήταν ο τραυματισμός του Τσόσιτς, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λαμπρόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα