"Αδειάζει" τον Ζουράρι το υπ. Παιδείας για τα προσφυγόπουλα


Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του Κώστα Ζουράρι να ανοίξουν τις πόρτες τους στα προσφυγόπουλα και τα ιδιωτικά σχολεία παίρνει το υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του, ως "πρπσωπικές".

"Είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων", διευκρινίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο, "αδειάζοντας" κανονικά τον κ. Ζουράρι.

Αναλυτικά,

η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

"Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές".

​Νωρίτερα, ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο ρ/σ της Θεσσαλονίκης North, είπε πως επιθυμεί τη συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο κ. Ζουράρις θα εισηγηθεί το μέτρο στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Ο ίδιος είπε πως το σχέδιό του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τόνισε πως η χρηματοδότηση σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα