Τί θα θυσίαζες για να γίνεις το «Ζευγάρι της χρονιάς»;


Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

Έτος 2020. Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κι ένα ζευγάρι που άντεξε παντρεμένο δηλώνει συμμετοχή σ’ έναν διαγωνισμό του υπουργείου με βραβείο ένα πολύ σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Το ζευγάρι περνάει από έλεγχο… Το υπουργείο γνωρίζει τα πάντα. Ακόμη και

πράγματα που το ίδιο το ζευγάρι αγνοεί. Η ιστορία εξελίσσεται με κωμικοτραγικές καταστάσεις. Αστείες ατάκες που στιγμιαία γελάς, αλλά όταν τις ξαναφέρεις στο μυαλό σου, σου ‘ρχεται να βάλεις τα κλάματα.

Η Ιωάννα Πηλιχού και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη σκηνή είναι το αγαπημένο ζευγάρι που αποφασίζει να στείλει την αίτησή του. Για να φτιάξει την ζωή του. Και πείθει. Τρυφεροί, αγαπημένοι, αστείοι, βίαιοι… Ένας πατέρας (Φώτης Θωμαΐδης) που μοιάζει κωμική φιγούρα στην αρχή, καθώς υποτίθεται ότι έχει σαλέψει… αλλά καταφέρνει να περάσει ίσως τα πιο σκληρά μηνύματα της παράστασης. Κι ένας υπάλληλος υπουργείου (Δημήτρης Κοτζιάς) που εξαρχής μοιάζει να υποδύεται έναν ρόλο που αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αλλά σε μια δεύτερη σκέψη ίσως τελικά να ανταποκρίνεται στην απόλυτη πραγματικότητα.

Ασπρόμαυρο σκηνικό που συνθέτει το γκρι της ζωή τους. Της ζωής που αντιπροσωπεύουν. Αλλά κι ένα απελευθερωτικό κόκκινο στο τέλος….

Μια παράσταση που σίγουρα θα κάνει την ώρα σας να περάσει πολύ γρήγορα με εναλλαγές συναισθημάτων, που ωστόσο μετά θα σας δώσει αρκετή τροφή για σκέψη: Μέχρι που φτάνουν τα όριά σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα