Volkswagen e-Golf: Πάνω από 200 km αυτονομία


​ο Volkswagen e-Golf του 2017, που παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση του Los Angeles, έχει αυτονομία 300 km στον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών NEDC και η VW ισχυρίζεται ότι μπορεί να καλύψει πάνω από 200 km σε πραγματικές συνθήκες.

Έτσι το νέο e-Golf περνάει τον κύριο ανταγωνιστή του, το Nissan Leaf,

που έχει αυτονομία 250 km σύμφωνα με την εργαστηριακή τυποποίηση NEDC και κάπου 180 km σε πραγματική οδήγηση. Όμως το νέο RenaultZoe είναι μπροστά και από τα δύο παραπάνω ηλεκτρικά μοντέλα, έχοντας αντίστοιχα θεωρητική αυτονομία 400km και πραγματική γύρω στα 300 km.

Ηλεκτρικός κινητήρας και μπαταρία

Το νέο e-Golf έχει μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,8 kWh (αντί 24,2 kWh πριν) και αποδίδει ιπποδύναμη 136 PS με ροπή 29,6 kgm. H VW λέει ότι η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε μία ώρα χρησιμοποιώντας έναν ταχυφορτιστή των 40 kW. Σε κανονικό φορτιστή τοίχου των 7,2 kW, η φόρτιση στο 100% απαιτεί λιγότερο από 6 ώρες.

Αναμενόμενα, οι επιδόσεις του νέου e-Golf είναι βελτιωμένες, με το 0-100 km/h να γίνεται πλέον σε 9,6”, οκτώ δέκατα ταχύτερα από πριν. Η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 10 km/h, στα 150 km/h.

Αναβαθμίσεις και τεχνολογία

Πέρα από τις τεχνικές αλλαγές, το νέο e-Golf του 2017 έχει υποστεί και τις αισθητικές ανανεώσεις όλων των Golf του 2017. Οι προφυλακτήρες είναι ξανασχεδιασμένοι και τα φώτα είναι full LED, μπροστά και πίσω.

Μέσα, το νέο e-Golf έχει το Active Info Display της VW, μια οθόνη 12,3 ιντσών που αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει και η οθόνη 9,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ο χειρισμός του οποίου μπορεί τώρα να γίνεται με χειρονομίες – κάτι που αποτελεί πρωτιά σε ηλεκτρικό μοντέλο.

Πέρα από τη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Apple CarPlay, Android Auto και τη λειτουργία MirrorLink, το σύστημα infotainment έχει επίσης τεχνολογία e-Remote για τον ασύρματο έλεγχο του κλιματισμού και της φόρτισης της μπαταρίας.

Τα νέα οδηγικά βοηθήματα που έχουν προστεθεί το 2017 είναι το Traffic Jam Assist, που ελέγχει αυτόματα το γκάζι και τα φρένα μέσα στην κυκλοφορία και σε ταχύτητες μέχρι τα 60 km/h, η παρακολούθηση πεζών από το σύστημα Front Assist με τεχνολογία City Emergency Braking, συν μια λειτουργία φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης που ακινητοποιεί το αυτοκίνητο αν διαγνώσει αδιαθεσία του οδηγού.

Διάθεση στην αγορά και τιμή

Τα βιβλία παραγγελιών στην Ευρώπη θα ανοίξουν την άνοιξη. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν περίπου την ίδιαεποχή, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι τελικές τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν, αλλά εκπρόσωποι της VW έχουν υπαινιχθεί μια μικρή αύξηση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, που κοστίζει στην Ελλάδα €38.500.

Keywords
Τυχαία Θέματα