Verizon: «Κλειδώνει» η συμφωνία για εξαγορά της Yahoo


Ένα χρόνο πριν, η Verizon, είχε εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για εξαγορά της Yahoo, έναντι του ποσού των 4.38 δισ. δολαρίων.

Όπως γνωρίζουμε όμως, το 2016 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για τη Yahoo.

Τον Σεπτέμβριο παραδέχτηκε την παραβίαση 500 εκατ. λογαριασμών, η οποία θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία, ενώ τον Δεκέμβριο η αποκαλύφθηκε νέα διαρροή

που ξεπερνούσε το 1 δισ. λογαριασμούς. Αυτό όπως είναι αναμενόμενο επηρέασε τις συζητήσεις της με την Verizon και τοd deal δεν ήταν βέβαιο ότι θα κλείσει.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Verizon επιδιώκει να πετύχει κάποια έκπτωση από το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί. Τελικά οι δυο εταιρείες ήρθαν σε οριστική συμφωνία, με την Verizon να πετυχαίνει έκπτωση 350 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία είναι οριστική, πράγμα που σημαίνει ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις.

«Πάντα πιστεύαμε πως η εξαγορά αυτή αποκτά στρατηγικό νόημα. Ανυπομονούμε να προχωρήσει ταχέως, ώστε να μπορούμε να καλωσορίσουμε σύντομα το τεράστιο ταλέντο και τα περιουσιακά στοιχεία της Yahoo, στην επέκταση του portfolio μας στον ψηφιακό χώρο της διαφήμισης», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Verizon.

Εκτός από την έκπτωση των 350 εκατ. δολαρίων, οι δυο εταιρείες συμφώνησαν να επωμιστούν τα νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια που προέκυψαν από τις μαζικές επιθέσεις κατά της Yahoo το 2013-2014. H Yahoo βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές Αρχές, γιατί της πήρε τόσο καιρό να ενημερώσει για τις επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα