SpaceX: Εκτόξευση και επαναπροσεδάφιση δύο πυραύλων σε 48 ώρες


Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η υπηρεσία του οραματιστή δισεκατομμυριούχου κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες εκτοξεύσεις και προσεδαφίσεις επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων Falcon 9, με τη δεύτερη μάλιστα να ολοκληρώνεται υπό ακραίες καιρικές συνθήκες για τα δεδομένα μιας τέτοιας αποστολής.

Η πρώτη εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy (Kennedy Space Center) της Florida την

Παρασκευή και η δεύτερη στην Αεροπορική Βάση Vanderberg (Vanderberg Air Force Base) της California την Κυριακή.

Η πρώτη είχε ως αντικείμενο την αποστολή του πρώτου δορυφόρου τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, με την επαναπροσεδάφιση να πραγματοποιείται στο drone-πλοίο “Of Course I Still Love You” στον Ατλαντικό και η δεύτερη την αποστολή 10 δορυφόρων τηλεπικοινωνιών της Iridium με την επαναπροσεδάφιση να λαμβάνει χώρα στην πλωτή πλατφόρμα “Just Read the Instructions” στον Ειρηνικό.

Sped up version of today's rocket landing on the Droneship Just Read the Instructions (guess it did)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elon Musk (@elonmusk) στις Ιούν 25, 2017, 2:41μμ PDT

Η Κυριακάτικη εκτόξευση σηματοδοτεί την ένατη της εταιρείας μέσα στο 2017. Η SpaceX θεωρεί ότι η επαναχρησιμοποίηση μερών των πυραύλων θα μειώσει κατά πολύ το κόστος της εκτόξευσης πυραύλων.

Να σημειωθεί ότι η Iridium έχει ήδη αποστείλει άλλους δέκα δορυφόρους τηλεπικοινωνιών με τη SpaceX. Στόχος της είναι η αποστολή 75 νέων δορυφόρων μέχρι τα μέσα του 2018. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμη 6 εκτοξεύσεις από τη SpaceX προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο στόχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα