Skoda: Νέο SUV πόλης αρχής γενομένης από την Κίνα


Η Skoda αναμένεται να προσθέσει άλλο ένα SUV στη σειρά της, αλλά προς το παρόν θα αφορά την Κίνα. Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο η VW ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη αγορά, εκεί, όπου ποντάρει αρκετά μοντέλα της με την εμπορική τους επιτυχία.

Η τσεχική εταιρεία περιγράφει το νέο της μοντέλο ως " SUV πόλης". Το πρώτο επίσημο

ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό στο σαλόνι αυτοκινήτου της Κίνας.

Η Skoda δεν είναι έτοιμη να αποκαλύψει ακόμα το όνομα του νέου οχήματος, αλλά γνωρίζουμε ότι θα το ονομάσουν Kamiq. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και προτιμήσεις του κινέζου πελάτη.

Το μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από το Karoq όσον αφορά τα μεγέθη, αλλά θα επωφεληθεί επίσης από τις τελευταίες τεχνολογίες της Skoda.

Η ισχύς θα προέλθει από τον γνώριμο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με 110 ίππους (82 κιλοβάτ), αλλά αμφιβάλλουμε ότι αυτή θα είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων θα προσφέρεται ως στάνταρ, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Η Κίνα είναι πιο ισχυρή αγορά για τη Skoda, όπου ένας στα τέσσερα μοντέλα της πωλούνται σε αυτήν. Συνολικά, πέρσι, παρέδωσε 325.000 αυτοκίνητα.

Το νέο SUV Kamiq θα παραχθεί στο τοπικό εργοστάσιο το Shanghai-VW. Τα πρώτα σκίτσα αποκαλύπτουν ότι θα ασχοληθούμε με ένα μικροσκοπικό SUV, πολύ παρόμοιο με το σχεδιασμό του με το Karoq, αλλά με πιο σπορ γραμμές.

Δείτε όλα τα νέα των αυτοκινήτων, στην ειδική κατηγορία του Pagenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα