Παρασκευόπουλος: Γιατί να μετανιώσω; Ο νόμος μου μείωσε την εγκληματικότητα!

Ο νόμος του έδωσε τη δυνατότητα μέχρι και στον αρχηγό της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως να βγει από τη φυλακή, κάνοντας χρήση των ευεργετικών του διατάξεων. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής Νίκος Παρασκευόπουλος, όμως, επιμένει. «Γιατί να μετανιώσω; Αφού (με τον νόμο μου) μειώθηκε η εγκληματικότητα;» διερωτήθηκε κληθείς να σχολιάσει, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοθέτημά του.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 6.40 του ηχητικού.

«Πρώτα από όλα», διευκρίνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,

FOCUS 103,6, «ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στον νόμο Παρασκευόπουλου δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς τον νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου, κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στο συγκεκριμένο νόμο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα η εφαρμογή του είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα και να βελτιωθεί η κατάσταση!

Διαβάστε τι είχε πει ο πρώην υπουργός για το ίδιο θέμα: Εχει δίκιο ο Μητσοτάκης, έπρεπε να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις

«Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εμπνευστής ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους νόμους στην ιστορία της χώρας.

The post Παρασκευόπουλος: Γιατί να μετανιώσω; Ο νόμος μου μείωσε την εγκληματικότητα! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα