Samsung: Κλείνει η υπόθεση «Galaxy Note 7»

11:59 7/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Οριστικά πίσω της θέλει να αφήσει η Samsung την υπόθεση «Galaxy Note 7», ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του πορίσματος, σχετικά με το τι ακριβώς έφταιξε για την ανάφλεξη των μπαταριών του εν λόγω μοντέλου.

Όμως και η κυβέρνηση της Ν. Κορέας είχε διεξάγει την δική της έρευνα και σήμερα δημοσιοποίησε τα ευρήματα. Η Samsung

στις 23 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή των μπαταριών έφταιξαν για τς εκρήξεις. Σύμφωνα με την ίδια το πρόβλημα ήταν αποκλειστικά της μπαταρίας, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες και ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει στο εξής για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Το Korean Agency for Technology and Standards, υπό την δικαιοδοσία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας δημοσιοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας. Βρέθηκε ότι οι μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από Samsung και ATL, ήταν ο «ένοχος» για τις εκρήξεις του Galaxy Note 7.

Πράγματι η έλλειψη κατάλληλης μόνωσης και/ή η ζημιά των ηλεκτροδίων στις μπαταρίες τις έκανε επικίνδυνες. Η ταχεία ανάπτυξη στην κατασκευή μπαταριών, οι ανεπαρκείς κανονισμοί για την ασφάλεια, και η περιορισμένη διαδικασία δοκιμής, είναι αυτά που συνέβαλαν επίσης στο πρόβλημα.

Στην επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Οργανισμός δοκίμασε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας εργάζεται στην δημιουργία κανονισμών έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά το φιάσκο του Note 7. Οι κανονισμοί αυτοί θα είναι υποχρεωτικοί όχι μόνο για τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη Ν. Κορέα, αλλά και για όσες εισάγονται.

Αν και οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν από του χρόνου, η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει τα μέτρα που έχει πάρει και θα ακολουθήσει άμεσα, όσον αφορά στις μπαταρίες.

Με την υπόθεση του Note 7 να έχει κλείσει πλέον μια και καλή, το ενδιαφέρον μπορεί να στραφεί στο Samsung Galaxy S8, που θα ανακοινωθεί 29 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα