Opel Amprera-e: Είναι για καθημερινή χρήση;


Aνοίγει ορίζοντες, αναφέρει η Opel, το νέο της Ampera-e. Για ποιο λόγο; Επειδή, η αυτονομία του είναι πλέον μεγάλη. Και όχι περιορισμένη, όντας το μόνιμο μειονέκτημα των ηλεκτρικών. Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις, η αυτονομία του Ampera-e αγγίζει τα 520 χιλιόμετρα, στο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης.

Έτσι, για το 90% σχεδόν των οδηγών που κάνουν καθημερινά τη διαδρομή σπίτι – γραφείο, η μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh του επιτρέπουν να κινείται σαν ένα συμβατικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια

να φορτίζεται σε μία πρίζα. Έτσι, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων – το άγχος της αυτονομίας – ανήκει πλέον στο παρελθόν- κάτι που ξεπερνούν χρόνο με το χρόνο και άλλες φίρμες που έχουν στον στόλο τους ηλεκτρικά.

Σαφώς, η Opel στοχεύει σε ένα κοινό, πελάτες και χώρες που υπάρχουν υποδομές για την άνετη χρήση της ηλεκτροκίνησης ( η Ελλάδα ακόμη παλεύει νομοθετικά να βρει πρίζες σε δημόσιους χώρους!). Έτσι, η Opel – που συνεχίζει ακάθεκτη την επέλαση των μοντέλων της μετά την εξαγορά από τον γαλλικό όμιλο PSA - λανσάρει το Ampera-e πρώτα στις χώρες που έχουν ήδη κάποια υποδομή EV ή σε όσες φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες της αγοράς EV. Το Ampera-e πωλείται τώρα στη Νορβηγία, στην πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Μέσα στη χρονιά, θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

Το Opel Ampera-e έχει ηλεκτρική αυτονομία 520 χλμ. αν και η αυτονομία σε καθημερινή χρήση διαφέρει μιας και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες. Και παρά το φουτουριστικό και περιβαλλοντικά συμβατό χαρακτήρα του, το Ampera-e προσφέρει την επιτάχυνση ενός ισχυρού, παραδοσιακού, σπορ αυτοκινήτου.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 150 χλμ/ώρα προς όφελος της συνολικής αυτονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα