Nissan Juke 1.2 DiG-T: Μικρό μόνο στα κυβικά


H Nissan, με την πιο πλήρη γκάμα στην κατηγορία των SUV, συνεχίζει να πιάνει τον παλμό των ευρωπαίων καταναλωτών. Τρανό παράδειγμα η νέα έκδοση του μικρού Juke με ένα ταλαντούχο 1.200αρι τούρμπο κινητήρα που κάνει τα χατίρια του οδηγού, τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και της κατανάλωσης καυσίμου. Αν μάλιστα τοποθετήσουμε τη συγκεκριμένη έκδοση επάνω στο νέο φορολογικό

τοπίο της χώρα μας, θα μπορούσαμε άφοβα να πούμε ότι οι ιάπωνες δημιούργησαν το crossover, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εγχώριου οδηγού!

Συγκεκριμένα, ο νέος 1.2 turbo κινητήρας βενζίνης κινεί το συμπαγές ιαπωνικό μοντελάκι με ιδιαίτερη άνεση. Με αρωγό το εξάρι κιβώτιο, το μικρότερο σε κυβικά Juke κινείται σβέλτα τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και στο ταξίδι. Αν μάλιστα, υιοθετήσεις και έναν πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης βενζινάδικο τότε απομακρύνεις και το ραντεβού σου με το βενζινάδικο. Με 115 ίππους, το τούρμπο μοτέρ παρέχει στον οδηγό ροπή 190 Nm, τιμή που σου δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ και στις προσπεράσεις.

Σε αυτό το μαζεμένο και σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο, ο συγκεκριμένος συνδυασμός κινητήρα και μετάδοσης του πάει γάντι. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, το εργοστάσιο αναφέρει 5,6 λίτρα/100χλμ. Εκτός από τις αρετές του στους ανοιχτούς δρόμους το Juke έχει και ένα άλλο θετικό στοιχείο: είναι ευέλικτο στην πόλη, λόγω των συμπαγών διαστάσεων του (4.13 x 1.76 x 1.56 μέτρα) αλλά και ευκολοδήγητο χάρη στην υπερυψωμένη θέση οδήγησης. Επίσης, η ανανεωμένη εκδοχή του Juke φέρει και βελτιώσεις στην ανάρτηση, με αποτέλεσμα να απορροφά ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ανωμαλίες των δρόμων.

Πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

To νέο Juke διαθέτει ένα άνετο εσωτερικό για τέσσερις επιβάτες, ενώ στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγονται και οι επιλογές εξατομίκευσης, με χρωματιστές πινελιές στο εσωτερικό, το αμάξωμα και τους τροχούς. Το σύστημα πολυμέσων της Nissan έχει να προσφέρει αρκετές εφαρμογές – όπως ότι συνδέεται με Google, ενώ στην ανανεωμένη του εκδοχή η αύξηση στο χώρο αποσκευών κατά 40% στις προσθιοκίνητες εκδόσεις (354 λίτρα) θα εκτιμηθεί από τους οικογενειάρχες.

Προτιμούμε την έκδοση με την πανοραμική και ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή που συνδυάζεται με την έκδοση Acenta Con και με τον εξοπλισμό του να διαθέτει επιπλέον των βασικών ηλεκτρικών λειτουργιών σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, χειριστήρια στο τιμόνι και 6 ηχεία. Στο δια ταύτα, ο νέος τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων παρέχει σπιρτόζικο χαρακτήρα, με εκλεπτυσμένη λειτουργία και συνεργάζεται άψογα με το ιδιαίτερα θετικό, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων συνδράμοντας – το τελευταίο – στην οικονομία καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα