"Mealsaver": Εφαρμογή κατά της σπατάλης των τροφίμων


Σύμφωνα με έρευνα της WWF εκτιμάται ότι συνολικά δέκα εκατομμύρια τόνοι φαγητού καταλήγουν ετησίως στα σκουπίδια, παρόλο που θα μπορούσαν να καταναλωθούν.

Οι απλοί καταναλωτές είναι αυτοί που μπορούν κυρίως να αποφύγουν τη σπατάλη. Οι μεγάλοι καταναλωτές, όπως τα εστιατόρια, πετούν ετησίως 3,4 εκατομμύρια τόνους στους κάδους σκουπιδιών. Το 70% της σπατάλης αυτής θα μπορούσε όμως να αποφευχθεί.

Τον Οκτώβριο του 2016 ιδρύθηκε η start up επιχείρηση «Eat» με έδρα το Βερολίνο. Το «Mealsaver» είναι μια δωρεάν εφαρμογή,

η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε εστιατόρια και αρτοποιία να πουλήσουν τρόφιμα που τους περισσεύουν, τελευταία στιγμή σε καταναλωτές, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη τροφίμων.

Η «Eat» παρέχει στις γαστρονομικές επιχειρήσεις τα λεγόμενα foodboxes, ειδικά κουτιά, κατασκευασμένα από ζαχαροκάλαμο και είναι βιοαποικοδομήσιμα. Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομικό φαγητό (από ένα μέχρι τέσσερα ευρώ) το οποίο παραλαμβάνουν οι ίδιοι από την εκάστοτε επιχείρηση. Με κάθε πακέτο που πωλείται η «Eat» κερδίζει ένα ευρώ. Το app μπορεί να διαφημίσει την επιχείρηση αλλά όχι τα εδέσματά της, αφού το φαγητό που θα φτάσει στο πιάτο των καταναλωτών αλλάζει ανάλογα με το τι περισσεύει εκείνη την ημέρα στο κατάστημα.

Οι πράσινες ενδείξεις αφορούν τα εστιατόρια και τα αρτοποιία που την εκάστοτε μέρα διαθέτουν foodboxes.

Keywords
Τυχαία Θέματα