Mazda MX-5: Παρουσίαση νέων εκδόσεων στο Tokyo Auto Salon


​Οι δύο νέες εκδόσεις του Mazda MX-5 που θα παρουσιαστούν στο Tokyo Auto Salon τον ερχόμενο Ιανουάριο πρόκειται για μια πιο σπορ εκδοχή του MX-5 RF, με τη σκληρή, αναδιπλούμενη οροφή, και μια έκδοση του συμβατικού ΜΧ-5 με ένα χρώμα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Mazda.

Το ΜΧ-5 RF Custom Style έχει ένα σετ από εμπρός

και πίσω σπόιλερ και πλαϊνά μαρσπιέ που το κάνει να δείχνει πολύ πιο επιθετικό. Η ρυθμιζόμενη σε ύψος ανάρτηση (coilover) το φέρνει πιο κοντά στο έδαφος, ενώ συνοδεύεται από νέες αντιστρεπτικές και μια μπάρα θόλων εμπρός. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα πεντάλ αλουμινίου και η επένδυση alcantara στις πόρτες και την κεντρική κονσόλα. Το νέο τελικό καζανάκι της εξάτμισης, με διπλή απόληξη, πιθανότατα θα αλλάζει λίγο τον ήχο αυτού του ΜΧ-5, όχι όμως και τη μέγιστη ισχύ του 2λιτρου κινητήρα του, που παραμένει 160 PS.

Το ΜΧ-5 Classic Red, που επίσης θα παρουσιάσει η Mazda στο Tokyo Auto Salon, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει το όνομά του. Ένα ΜΧ-5 βαμμένο στο χρώμα Classic Red, το ίδιο μη μεταλλικό κόκκινο με το οποίο γνωρίσαμε την 1η γενιά του ΜΧ-5, το 1989. Τότε ήταν ένα από τα μόλις τρία διαθέσιμα χρώματα, μαζί με το λευκό και το μπλε. Σήμερα, η Mazda δεν έχει σκοπό να το επαναφέρει στο χρωματολόγιο της σύγχρονης γκάμας του μοντέλου. Το ΜΧ-5 Classic Red είναι μια μοναδική έκδοση, που δεν θα διατεθεί στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα