Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Καρλόφ


Το μέτωπο Φατέχ αλ Ισλάμ (πρώην γνωστό ως μέτωπο Αλ Νούσρα),οργάνωση "παρακλάδι" του ISIS, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό, Αλντιντάς, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Οι τρομοκράτες της οργάνωσης συμμετέχουν ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, στην πλευρά των αντικαθεστωτικών που μάχονται τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet,

o Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις, στις οποίες είχε παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, από τον Ιούλιο (μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα) κι έπειτα.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γνωστός για τις επαφές του με την κυβερνώσα ελίτ, στις εκδηλώσεις αυτές ο Αλτιντάς ανήκε στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας του Ερντογάν μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.

Το δημοσίευμα, δε, έρχεται να επιβεβαιώσει μια φωτογραφία, η οποία κάνει την Τετάρτη το γύρο του διαδικτύου, όπου απεικονίζεται ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ως οπαδός του Τούρκου προέδρου και μέλος του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).



Keywords
Τυχαία Θέματα