Βουλή LIVE: Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο


Με ομιλίες βουλευτών άρχισε και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Δ΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης, στόχος είναι υπουργοί και βουλευτές να μιλήσουν έως τις 18.00, ώστε αμέσως μετά, τη σκυτάλη να πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στις 24.00 να ξεκινήσουν

οι ψηφοφορίες επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Τα «πυρά» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανταπέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ολομέλεια λέγοντας ότι το τρίτο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους υπογράμμισε πως «στην πολιτική δεν αρκεί να έχεις επικοινωνιακή υπεροπλία και καλοπληρωμένα τρολς του διαδικτύου» για να προσθέσει πως η πολιτική θέλει να έχεις επαφή με την πραγματική ζωή.

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντάς του: «Δεν σας υποτιμώ, είστε σοβαρός αντίπαλος. Δεν τα καταφέρνετε όμως γιατί είστε αυτοεγκλωβισμένος στη στρατηγική του ψευδοπροφήτη που όταν δεν έρχεται η καταστροφή απαξιώνεται αυτός που την προφητεύει».

Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «είναι πρόβλημα που κλείνει η αξιολόγηση και περνάμε σε μια θετική ατζέντα» σημειώνοντας ότι στηρίζεται μόνο στην καταστροφολογία.

Τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρνει, όχι γιατι δεν το έχει όπως θα σπεύσουν να πουν ορισμένοι. Είστε ως ψευδοπροφήτης που δεν επιβεβαιώνεται ποτέ». «Όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύετε, κ. Μητσοτάκη, να γίνετε γραφικός» είπε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε ότι «το 2019 που θα αναμετρηθούμε στις κάλπες θα είστε 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που προβλέπει και ζητά εκλογές, κόφτες και δεν γίνεται τίποτε».

«Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.΄Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία» προσέθεσε ο κ.Τσίπρας.

Όταν έγινε φανερό ότι προχωράμε στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους και τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από τα μνημόνια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν άλλαξαν τροπάρι. Δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά.

Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειροτερο για την πραγματικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα ύψους 4 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και φέρνετε τροπολογία για αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί, ενώ τον Δεκέμβριο είχατε καταψηφίσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Ή τα έχετε χάσει τελείως με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή βρίσκεστε σε πανικό», είπε απευθυνόμενος τον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες. Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλο» προσέθεσε και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η κρίση των μνημονίων και της άρσης κυριαρχίας που εσείς οδηγήσατε τη χώρα αφού πρώτα τη λεηλατήσατε. Φοβάστε ότι θα έρθουν αποδείξεις και στις εξεταστικές επιτροπές και στα δικαστήρια».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σιγοντάρατε τους ποιο ακραίους από τους δανειστές. Πηγαίνατε στο Βερολίνο και αντί να φοράτε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας φοράγατε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Όταν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει αντί να αλλάξουμε τα επιχειρήματα αλλάζουμε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά τα επιχειρήματά σας», είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ασύλληπτη εργασία ψεύδους και παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στην Ολομέλεια αποκόμματα εφημερίδων με τίτλους: «Έρχεται τέταρτο μνημόνιο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση πέφτει η κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Πέρα από ψεύτες είσαστε και κουτοπόνηροι. Ένα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016 λέγατε τα ίδια ακριβώς». Αυτό το τέταρτο μνημόνιο πόσες φορές θα ψηφιστεί; διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Με τη συμφωνία, πέρνουμε την προβλεπόμενη δόση αντίμετρα ισόποσα και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των ημετέρων. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε ο πρωθυπουργός. Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοσθούν μόνο εάν υπάρξουν από το 2018 μέτρα για το χρέος που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Μήπως όταν αναφέρεστε σε τέταρτο μνημόνιο εννοείτε το μεσοπρόθεσμο, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και συνέχισε. "Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο".

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με επίθεση κατά μέτωπο ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε λίγη ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ η χώρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ η χώρα έβγαινε από την κρίση.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης για τον οποίο φταίνε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» συνέχισε. «Αν δεν είχαν ξεγελάσει τους Έλληνες η χώρα μας θα ήταν εκτός κρίσης».

«Χάσαμε τρία χρόνια και 26 δις εθνικού πλούτου» σημείωσε. «Δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στο σημείο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει τι ένιωσε όταν άκουσε τον κ. Βαρουφάκη να λέει ανοησίες το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Είστε όλοι συνένοχοι στην πολιτική απάτη, παγιδεύετε τη χώρα σε μία πορεία χωρίς προοπτική» είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Όλοι οι εφιάλτες κάποια στιγμή τελειώνουν» προσέθεσε.

«Είχατε πει ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα τα υπογράφετε δύο- δύο και με τα δύο χέρια» κλιμάκωσε την επίθεση προς τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που παραβιάστηκαν. «Πήγατε από το go back κυρία Μέρκελ στο ευχαριστώ κυρία Μέρκελ, υποσχεθήκατε να τελειώσετε με το παλιό και χρίζετε ένα νέο πελατειακό κράτος, έχετε καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο» υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε ΜΜΕ που δεν συνθηκολόγησαν, ενώ η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ» προσέθεσε και έκανε λόγο για σύστημα εκβιασμών και απειλών σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε, δανειζόμενος σχετική αποστροφή από δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Και έστρεψε το βλέμμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί».

Περνώντας στο θέμα της προνομοθέτησης υπενθύμισε παλαιότερη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να τα δεχθεί η κυβέρνηση. Υπενθύμισε και τη δέσμευση Τσακαλώτου ότι θα παραιτούταν αν έπεφτε το αφορολόγητο. Τρίτος στη λίστα της αναξιοπιστίας ήταν ο υπουργός Άμυνας, τον οποίο κατηγόρησε πως αθέτησε όλες του τις δεσμεύσεις προς τους στρατιωτικούς.

Και εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό, είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήκωσε τον τόμο του τέταρτου μνημονίου. Είναι το πιο βαρύ κυριολεκτικά είπε, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών.

«Θριαμοβολογείτε για το πλεόνασμα, είστε η καλύτερη διαφήμιση για τη λιτότητα στην Ευρώπη» συνέχισε «ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τώρα έχουμε μέτρα χωρίς λεφτά».

Το τέταρτο μνημόνιο έχει μέτρα και για το '17 και το '18, τόνισε και αναφέρθηκε (μεταξύ άλλων) στη μείωση του επιδόματος θέρμανσης, την περικοπή ειδικών μισθολογίων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Και προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από τα αντίμετρα είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Σας έχω μία πρόταση κύριε Τσίπρα. Αν είναι 7 δις τα αντίμετρα και 4,5 τα μέτρα μην πάρετε μέτρα, δώστε αντίμετρα 2,5 δις από τώρα»!

«Λέτε ψέματα γιατί θα εφαρμοστούν μόνο στο μέρος της υπέρβασης του στόχου του 3,5% και μόνο αν εγκριθούν από τους δανειστές» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επικαλέστηκε για του λόγου το αληθές τη χθεσινή μιλία του Νίκου Φίλη.

«Είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να συνδέει τη διατροφή των παιδιών με πλεονάσματα, τι θέλετε να διαλύσετε τη χώρα για να κάνετε πολιτική επιδομάτων» ρώτησε τον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να επιστρέψει στους πολίτες όσα τους πήρε χωρίς λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις τροπολογίες της ΝΔ για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κοκ.
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε να αμφισβητεί τα αντίμετρα καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει πως θα επιστρέψει 3 δις με πλεόνασμα 3,5%. «Δεν βγαίνει, απλά μαθηματικά είναι, είστε και μηχανικός» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έχετε λαϊκή νομιμοποίηση για όσα ψηφίζετε σήμερα, ποιος σας έδωσε την εξουσιοδότηση να δεσμεύσετε τη χώρα μέχρι το 2021, ανέφερε στη συνέχεια και χαρακτήρισε ψέμα το άλλοθι του χρέου.

«Τρώτε από τα έτοιμα γιατί οι αποφάσεις υπάρχουν από το 2012» επισήμανε και μοίρασε τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

«Ούτως ή άλλως οι βουλευτές σας δεν χρειάζονται τυράκι, θα ψηφίσουν για την καρέκλα» επέμεινε στους υψηλούς τόνους και σχολίασε το θέμα της γραβάτας: «Κύριε Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να λέτε τα ψέματά σας»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη πως οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες μόνο στα παραμύθια και ότι δε μπορεί να γίνουν αλλαγές για την ανάπτυξη χωρίς στελέχη που να πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση των πολιτικών αρχηγών τον Αύγουστο του 2015 καθώς ο ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί να μην κάνει πρόωρες εκλογές.

Στο σημείο αυτό τρία μέλη της «Λαϊκής Ενότητας» από τα θεωρεία πέταξαν μπροσούρες, τις οποίες έσπευσαν να μαζέψουν τόσο βουλευτές της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό. «Σας καλώ να κάνετε ότι και το 2015. Να ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα και να παραιτηθείτε. Σας προκαλώ. Δώστε τη δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του».

Ανέβηκαν οι τόνοι

Η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης συνεχίστηκε και σήμερα κυρίως για το πως και αν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα. «Κάνετε λεκτικές υπερβολές, αν δεν το καταλάβετε να σας το εξηγήσω κι άλλη μια φορά» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αν κάνουμε πρόβλεψη το '18 ότι το '19 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5% τότε πάμε και για μέτρα και για αντίμετρα» προσέθεσε, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Τα επόμενα λεπτά επικράτησε ένταση στην Ολομέλεια, με τον Κωστή Χατζηδάκη να φωνάζει κάποια στιγμή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «Έχετε πουλήσει την ψυχή σας», όταν εκείνος τον κατηγόρησε λίγες στιγμές νωρίτερα ότι τον διακόπτει ηθελημένα, γιατί «δεν θέλει να γίνει συζήτηση».

Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε χαμός από φωνές στο κοινοβούλιο, αφού στην αντιπαράθεση μπλέχτηκαν και άλλοι βουλευτές, φωνάζοντας από τα έδρανά τους. «Πού την βρήκες την ψυχή;», φώναξε στον κ. Χατζηδάκη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε «πολύ ψυχοπάθεια έπεσε εδώ».

Όταν τελικά επικράτησε τάξη στο κοινοβούλιο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε με την τοποθέτησή του, διευκρινίζοντας ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση με τα αντίμετρα ταυτίζεται με όσα αναφέρει και ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Το 2019 είμαστε στο δρόμο για να έχουμε 3.5% και το 2020, υπάρχουν τα αντίμετρα και για το 2020. Έχετε στήσει μια ολόκληρη φιλολογία, χτίζετε πάνω στο ψέμα ότι δεν υπάρχουν τα αντίμετρα. Τρεις μέρες πριν το Eurogroup μας λέτε ότι ο Βενιζέλος το έληξε το χρέος το 2012. Γιατί δεν υποστηρίζει η Ν.Δ. το θέμα του χρέους;», ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο κ. Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει την ευλογία της ΝΔ» να φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος, ωστόσο συμπλήρωσε «Μην μας παρεξηγήσετε εάν δεν πιστεύουμε ότι θα το πετύχετε, αφού δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη».

Βενιζέλος: Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου Χουλιαράκης και Τσακαλώτος

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη γιατί υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η επεξηγηματική έκθεση για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, όπου στις σελίδες 146 και 147 παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012 και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ’ ότι θα το έγραφα εγώ. Είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου και τους ευχαριστώ».

Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στα μέτρα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είπε: «Έχετε φτάσει να επιβάλλετε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας 14,2 δισ. ή δε περικοπές των συντάξεων νομίζετε ότι είναι 2,8 δισ.;».

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος παραθέτοντας στοιχεία υποστήριξε ότι οι συνολικές περικοπές στις συντάξεις ψηφισμένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέρχονται στο ποσό των 9,8 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, από τις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές, το βράδυ της Τρίτης. Επί της αρχής, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του σε δημοσιογράφους στη Βουλή, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, και από τα μηνύματα που παίρνει από παντού, θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

«Τα νέα για το χρέος, με βάση αυτά που μεταφέρονται στην Αθήνα, είναι τόσο καλά, ετοιμάζομαι να φορέσω γραβάτα», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι τελική λύση θα υπάρξει στις 22 Μαΐου- στη συνεδρίαση του Eurogroup- ή στη χειρότερη περίπτωση στις 15 Ιουνίου.

Ανέφερε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδουν οι ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πρόκειται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να εξηγήσει γιατί -κατά την άποψή του- πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο και για στρεβλό μείγμα πολιτικής που δεν βγαίνει.

Περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες στη ζωή των πολιτών από την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, θα επιτεθεί και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Keywords
βουλη, live, ψηφοφορία, βουλη live, πολυνομοσχεδιο, εξελιξη, ψηφοφορία, αλέξης τσίπρας, χρυση αυγη, υπουργοι, τσιπρας, καιρος, εκλογες, μνημονιο, νεα δημοκρατια, μμε, επιδομα, κοτοπουλο, αποδειξεις, ελλαδα, ΔΝΤ, χρεος, φως, ΠΑΣΟΚ, συριζα, καμμενος, δις, θεσσαλονικη, μερκελ, συνταγμα, ΕΡΤ, υενεδ, επιδοματα, ενφια, κοκ, χατζηδακης, βενιζελος, σαμαρας, μαΐου, νέα, αθηνα, λύση, ιουνίου, καλοκαιρι, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, κακλαμανης, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, επιδομα θερμανσης, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, αφορολογητο 2020, αλέξης τσίπρας, κομματα, βουλευτες, το θεμα, αυγη, αφορολογητο, βερολινο, βημα, διατροφη, εξουσιοδοτηση, εξοδος, εργασια, θεμα, κοντρα, κοκ, μμε, πλαισιο, προγραμμα, ρωτησε, το βημα, φως, χρωματα, ψεμα, ψεματα, ωρα, απλα, ατζεντα, βγαινει, βλεμμα, βοριδης, βραδυ, γινει, γινεται, γλωσσα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δις, δωσει, ευλογια, εγινε, εδρανα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκβαση, εκθεση, εννοειτε, επτα, επιτυχια, ερχεται, εσωτερικων, ευκλειδης, εφιαλτης, εφιαλτες, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, διαφημιση, ομιλια, κυβερνηση, κυκλος, κυριε, κυρια, κλιμα, λεφτα, λύση, λογο, μαΐου, μαθηματικα, μεσοπροθεσμο, μηνυματα, μητσοτακης, μιζες, μειωση, νικητας, ντροπη, παραμυθια, παμε, πρωι, ψυχη, σελιδες, συζητηση, συνεχεια, σμοκιν, τρια, τσουναμι, χρυση, ψευτες, αγορες, εφαρμογη, γελια, γινετε, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κοφτες, κυριακου, πληροφοριες, ποδια, θετικα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
Live, Ολομέλεια, Βουλής,Live, olomeleia, voulis