Νέο σοκ στις ΗΠΑ: "Νομίζω ότι ο Πούτιν πληρώνει τον Τραμπ"


Ηγετικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, του οποίου ηγείται ο Τραμπ σε κατ' ιδίαν συζήτησή του με δύο ακόμη μεγλαοστελέχη του κόμματος τον περασμένο Ιούνιο, συζητούσαν για τις σχέσεις Τραμπ με τη Ρωσία. Εναν μήνα πριν ο Τραμπ πάρει το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία.

Σ' αυτή την ηχογραφημένη συζήτηση - την οποία δημοσιοποίησε η Washington Post - ο Κέβιν Μακάρθι, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής

πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων λέει στον πρόεδρο της Βουλής Πωλ Ράιαν και την Κάθι Μακμόρις Ρότζερς, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών:

«Νομίζω ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα, που πληρώνει ο Πούτιν. Η Ροραμπάχερ και ο Τραμπ... [γέλια] Το ορκίζομαι στο Θεό!».

Η δεύτερη στο... payroll του Πούτιν - σύμφωνα με τον Μακάρθι είναι η βουλευτίνα της Καλιφόρνια Ντέινα Ροραμπάχερ, που θεωρείται ένθερμη οπαδός του Πούτιν και της Ρωσίας.

Η αντίδραση των συνομιλητών του Μακάρθι στα λεγόμενά του δείχνει ότι η κομματική ηγεσία δεν είχε πρόβλημα με τις αιτιάσεις.
Ο Πωλ Ράιαν απάντησε: «Αυτά είναι off the record (...) Όχι διαρροές, εντάξει; Έτσι αποδεικνύουμε ότι είμαστε σωστή οικογένεια.»

Ο εκπρόσωπος του Ράιαν, Μπρένταν Μπακ, έκανε λόγο για «απόπειρα χιούμορ.» «Ουδείς πίστευε ότι ο επικεφαλής της πλειοψηφίας εννοούσε σοβαρά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή οποιοδήποτε απ’ τα μέλη μας πληρωνόταν απ’ τους Ρώσους.

Πέραν τούτου ο πρόεδρος της Βουλής και τα κορυφαία στελέχη του κόμμματος έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές μας και η Βουλή συνεχίζει να ερευνά αυτή τη δραστηριότητα.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του Μακάρθι αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Washington Post: «Ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Υπάρχει λόγος που δεν έγινα κωμικός. Ουδείς πιστεύει ότι είναι αλήθεια.».

Keywords
Τυχαία Θέματα