Independent: Μέλος ευρύτερης συνωμοσίας ο Μασούντ


Μια άλλη διάσταση στο προφίλ του τρομοκράτη, Χαλίντ Μασούντ, έρχεται να δώσει η εφημερίδα Independent με σημερινό της δημοσίευμα. Σύμφωνα με αυτό ο 52χρονος, που ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό, πιθανότατα ήταν μέρος μίας ευρύτερης συνωμοσίας και όχι ένας "μοναχικός λύκος".

Κάτι που προέκυψε από το γεγονός ότι η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις σε επιδρομές σε όλη τη χώρα, με δύο από αυτές -συμπεριλαμβανομένης

μίας γυναίκας- να περιγράφονται από τις αρχές ως «σημαντικές» για την έρευνα.


Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά συνεργάτες του Μασούντ οι οποίοι πιστεύεται ότι συνδέονται με τις επιθέσεις στο Oυεστμίνστερ, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, τονίζει ότι όπως προέκυψε, ο 52χρονος τρομοκράτης χρησιμοποίησε την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Whatsapp λίγα μόλις λεπτά πριν ρίξει το νοικιασμένο όχημά του στα κάγκελα του Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι ένας αριθμός που είχε καταχωρηθεί σε μία από τις προηγούμενες διευθύνσεις του ήταν σε λειτουργία στις 14:37 την Τετάρτη, ενώ οι αρχές της Βρετανίας άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την επίθεση μόλις 3 λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιο άτομο συνόδευε τον Μασούντ στη δολοφονική επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 50.

Από την άλλη, οι δικαστικές αρχές πιστεύουν ότι ο χρόνος και η σειρά με την οποία έγινε η ριζοστικοποίησή του θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες ως προς το τι ακριβώς εκτυλίχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα